Lordi smet ut bakvägen

NÖJE

Hela Helsingfors jublar utan att få se monstren

Foto: segeryra - men inga hjältar Lordi har hela Helsingfors i ett monstergrepp. Överallt på restauranger, hotell och affärer spelas ”Hard rock hallelujah”. Det är bara en sak som fattas – hjältarna själva. Inte ens en seger i Aten kan få bandet att visa sig.

helsingfors

Finland jublar över Lordis seger.

Men ingen fick hylla bandet när de landade i går.

Lordi smet så fort planet var på marken.

Foto: Blyga?

När dörren till hotellrummet öppnas hörs "Hard

rock hallelujah" första gången. Då har vi varit på finsk mark i trettio minuter. Fyra timmar senare har vi helt tappat räkningen.

Även presidenten Tarja Halonen har påverkats av glädjeyran. Hon var en av de första att hylla gruppen genom att skicka ett fax till Grekland. Under söndagen möter Aftonbladet hotellportierer, servitriser och biluthyrare som alla delar hennes eufori.

- Jag var tvungen att se på reprisen för att inse att det verkligen är sant, säger Liang Zhang, 26, och får med håll av en annan flaggviftande Helsingforsbo:

Hoppas på turister

- Lordi har skapat historia. Finland blir sett, det blir mer turister och vi får hålla i Eurovisionsfestivalen nästa år, säger Kirstimaija Jokala.

I går, när Lordi landade, var det lugnt. Fans, nationell och internationell press fick vänta förgäves. Lordi smet ut från planet med specialbeställda bilar som väntade vid gången mellan planet och gaten.

Gruppen firas officiellt på fredag.

Spelare miljonär på Lordi

Carina Bergfeldt