Doherty: – Jag gjorde det för konsten

NÖJE

Skandalrockaren samlar blod – och gör tavlor

Foto: Blod eller knark? Pete Dohertys försvarare hävdar nu att chockbilderna inte alls visar hur han injicerar heroin i ett fan. Han samlar istället blod som han målar tavlor av.

Chockbilderna verkar föreställa hur Pete Doherty injicerar heroin i ett fan. Men nu kommer en ny förklaring.

Babyshambles-sångaren samlade i själva verket blod. För att måla tavlor med.

Och nu ska konsten säljas på ett galleri i London.

Enligt Londontidningen Evening Standard kommer priset vara 1000 pund per tavla. De flesta av konstverken är målade med rockstjärnans eget blod. Men han har också fått hjälp med donationer.

– Han var väldigt försiktig och använde en ny sprutnål, säger James Mullord, sångarens tidigare manager som nyligen gav sin vän lite blod.

Bevisar hans oskuld

I lördags arresterades Pete Doherty efter att tidningen The Sun publicerat bilder där stjärnan såg ut att injicera heroin i ett avsvimmat fan. Men chockbilderna visar i själva verket en bloddonation, enligt Doherty. Hans vänner hoppas nu att konstutställningen ska bevisa sångarens oskuld. Annars riskerar han tio års fängelse.

– Blodtavlor är något han har sysslat med länge, säger Paul Roundhill, 51, en litteraturagent som förvarar många av Dohertys tavlor i sitt hem.

– Jag tror att de kan hjälpa till att förklara fotografiet. Jag tror inte att Pete injicerade något i henne. Det var bara iscensatt.

Finns på hemsida mot betalning

Paul Roundhill visar upp Petes konst på hemsidan balachadha.com mot betalning. En av bilderna till försäljning visar stjärnans turnébuss omringad av fans. En annan föreställer honom själv och en kvinna som röker.

Pete Doherty är för närvarande på turné i Danmark. Hans band Babyshambles spelar i Århus på fredagen och i Köpenhamn dagen efter.

Tidigare artiklar:

Läs mer:

Sandra Wejbro