Mejla

Sylvia Balac

Tvättbjörnen är den ultimata superhjälten

Artwork som ger en föraning om hur Rocket Raccoon kommer att se ut i ”Guardians of the galaxy”.
Artwork som ger en föraning om hur Rocket Raccoon kommer att se ut i ”Guardians of the galaxy”.

NÖJE

Nu får Christopher Nolans Batman konkurrens.

Av en hårig liten rackare som tvångsmässigt tvättar sina tassar.

Cartman som superhjälten The Coon i ”South Park”.

Jag har hållit mig rätt kallsinnig inför Marvels filmuniversum.

Tills nu.

2014 gör bad ass-tvättbjörnen Rocket Raccoon entré på bioduken, och det gör mig så uppspelt att jag inte kan dra in klorna. Det här kan toppa både den lysande dokumentären ”Tvättbjörnarna regerar” som gick på SVT i våras och lyckan jag kände när jag inhandlade ett verklighetstroget tvättbjörns-gosedjur som jag döpt till, ähum, George Cooney.

Tvättbjörnar är perfekta som ­superhjältar. De rör sig ute om natten, de kämpar ständigt mot en ond skurk (människan) och de har superkrafter som superhörsel, superkänsel och förmågan att åla sig in genom trånga utrymmen.
 

Liksom verklighetens tvättbjörnar ständigt överlistar människans försök att hålla dem borta från vinds­utrymmen och sop­tunnor är Rocket ­Raccoon en taktiker av rang. Han är också, till skillnad från verklighetens bröder och systrar, en jävel på att ratta en rymdfärja och har en förkärlek till tunga vapen.

Rocket Raccoon gjorde serietidnings­debut 1976 och är också med i spelen ”Ultimate Marvel vs. Capcom 3” och ”Marvel Heroes”. Nästa år har han en av de bärande rollerna i ”Guardians of the galaxy”.

Och regissören James Gunn har tagit fasta på tvättbjörnarnas naturliga superhjälte-färdigheter. Inför inspelningen umgicks han flitigt med ett gäng tvättbjörnar för att studera deras beteende i detalj. Allt för att undvika att Rocket Raccoon skulle bli en vanlig seriefigur à la Snurre Sprätt.

För det här är ingen tramsig sidekick. Det är en trasig liten best, en superhjälte med ett mörkt förflutet. I form av en tvättbjörn. Det kan ju inte bli bättre.
 

För en populärkulturell tvättbjörnsdos i väntan på filmen, kolla in avsnitten av ”South Park” där Cartman klär ut sig till superhjälten The Coon – helt klart en liten best, det också.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Av: 

Sylvia Balac

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sylvia Balac