Lopez: ”Jag känner mig inte trygg”

NÖJE

Förundersökningen mot artistens stalker läggs ned: ”Systemet funkar inte”

1 av 3 | Foto: Trots att Denise Lopez polisanmält de hot hon mottagit en längre tid väljer åklagaren att lägga ner förundersökningen: ”Det är förjävligt och visar att systemet inte funkar. Man verkar få bete sig hur som helst och kränka andra. Måste man bli skadad fysiskt innan de gör något?”

Hon förföljs av en stalker – men åklagaren lägger ned förundersökningen.

Efter att ha fått flera brev med hot skickade till sin hemadress under sommaren och hösten valde sångerskan Denise Lopez, 41, att anmäla händelsen till polis. Men nu läggs det hela ned.

– Det är förjävligt och visar att systemet inte funkar. Man verkar få bete sig hur som helst och kränka andra. Måste man bli skadad fysiskt innan de gör något? Min förra stalker erkände i förhör att den stalkade mig, ändå la polisen ned åtalet, säger Denise Lopez till Klick!

I dagar har hon försökt att få tag på åklagaren för att få en förklaring till varför anmälan lades ned.

– Jag har lämnat flera meddelanden men hon ringer inte tillbaka. Jag vill ha en skälig förklaring till varför de lägger ned!

I breven som innehåller urklipp från tidningar kallar stalkern Lopez för en fet, ful hora.

– Det är en psykisk press som gör att jag inte känner mig trygg.  Jag känner mig utsatt och orolig. Vad är nästa steg hos den här personen, det är klart jag är orolig! säger Lopez.

Aftonbladet har sökt åklagaren för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!