Vägra vara en torris!

NÖJE

Första hjälpen för 7 problemområden är här

Isande vindar ena dagen, fuktigt i luften den andra. Inte konstigt att hår, hud och händer mår sådär just nu. Här är produkterna som räddar sju vanliga problemområden från vinterns grepp och gör dig mjuk och fin igen!

Torrfläckar på kroppen

Finns det något värre än kliande och irriterande torra fläckar över hela kroppen? Förmodligen. Men ge kroppen lite extra omvårdnad så slipper du åtminstone den här irritationen. "24-heaven" från bliss innehåller förutom vårdande sheasmör även lite mjölksyra vilket försiktigt peelar torra områden.

Testa: "24-heaven healing balm", bliss, 395 kr

Armbågar och hälar

Har du nått det stadiet då du helst inte visar dina fötter för någon annan? Och armbågarna, de känns nariga och torra? Du är inte ensam. "Heel repair" är en härlig fotkräm med peelande syror som funkar på torra hälar och armbågar. Smörj in fötterna, ta på ett par strumpor, lägg dig och

sov och vakna upp med ett par välmående fossingar.

Testa: "Heel repair", Exuviance, 298 kr

Nariga läppar

Läpparna är kanske de som mest får ta styrk så satsa på ett bra och närande läppbalsam. Smörj innan du går och lägger dig eller närhelst dina läppar suktar efter omvårdnad.

Testa: "Nutriextra lips", Vichy, 79 kr

Spruckna nagelband

För alla er med nariga, torra och spruckna nagelband utlovas nu räddning. Här på redaktionen höjs "Lemon butter cuticle cream" från Burt's bees till skyarna som den ultimata räddningen. Små sår helas under natten och nagelbanden efterlämnas mjuka och välmående. Att den doftar gott är ju inte helt fel heller.

Testa: "Lemon butter cuticle cream", Burt's bees, 99 kr

Torra partier i ansiktet

Ibland biter inte ansiktskrämen på torra partier i ansiktet. Då är det dags att ta fram det tunga artilleriet! "Cicaplast baume b5" återfuktar och helar riktigt torr hy och kan användas såväl i ansiktet som på kroppen.

Testa: "Cicaplast baume b5", La Roche - Posay, 99 kr

Kliande hårbotten

En irriterad hårbotten är allt annat än skönt och är tyvärr ingen ovanlighet när kylan slår till. Satsa på ett vårdande schampon (helst ett utan Sodium Laureth Sulfate eftersom det kan vara uttorkande) och använd mer fuktgivande produkter i din styling. Är det riktigt illa kan ett lugnande serum vara värt ett köp.

Testa: "Sensidote serum", Kérastase, 299 kr

Torra tassar

Precis som läpparna lider händerna lite extra under våra kalla månader. Ha en handkräm i väskan, på skrivbordet och vid sängen och smörj så ofta det behövs! Voluspa har precis lanserat otroligt vackra handkrämer som definitivt platsar på skrivbordet på jobbet.

Testa: "Lflorem lotion" i "Tiares", Voluspa, 169 kr

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode