Ställer in efter anklagelserna mot Franco

Tidningen: ”Är inte längre bekväma med att att fullfölja den planen”

avLinn Elmervik

1 av 3

Tidningen New York Times ställer in ett planerat evenemang med James Franco, 39.

Anledningen är att flera kvinnor anklagar skådespelaren för sexuella övergrepp, skriver Hollywood Reporter.

Det var under tv-sändningen av Golden Globe-galan i söndags som flera kvinnor berättade om de påstådda övergreppen i sociala medier.

Skådespelaren Violet Paley menar att James Franco tvingade henne att utföra oralsex på honom. Han ska dessutom ha bjudit in sig själv till hennes 17-åriga kompis hotellrum.

Skådespelarstudenten Sarah Tither-Kaplan skriver på Twitter att Franco för bara några veckor sedan försökte pressa henne att mot hennes vilja vara helt naken under en filminspelning.

Skulle suttit i panel

Nu sätter anklagelserna käppar i hjulet för Franco.

I kväll skulle stjärnan och hans bror medverkat i ett panelsamtal arrangerat av New York Times för att prata om sin senaste film ”The disaster artist”. I går meddelade tidningen att de ställer in arrangemanget.

– Evenemanget skulle vara en diskussion om skapandet av filmen ”The disaster artist”. Med anledning av kontroversen kring de senaste anklagelserna är vi inte längre bekväma med att fullfölja den planen, säger en representant för tidningen till Hollywood Reporter.

Nekar till anklagelserna

Bara timmar efter att tidningen ställde in evenemanget gästade Franco pratshowen ”The late show with Stephen Colbert” och nekade till anklagelserna.

– Sakerna jag har hört stämmer inte, men jag stöttar helt och fullt att människor öppnar upp eftersom de inte haft en röst under så lång tid. Jag vill inte tysta dem på något sätt. Jag tycker att det är bra och jag stöttar det, säger han.

Franco vann en Golden Globe för bästa manliga skådespelare i musikal eller komedi på galan i söndags.

Under kvällen bar han, precis som många andra stjärnor, en pin med texten ”Times up”, för att visa sitt stöd till Reese Witherspoons och Kathleen Kennedys projekt mot sexuella trakasserier.

ARTIKELN HANDLAR OM