Hon tar över ”Fuskbyggarna” efter Martin Timell

avLeo Pettersson

Efter flera allvarliga avslöjanden kring Martin Timell valde TV4 att helt avsluta samarbetet med honom.

Nu står det klart att Josephine Freje tar över hans roll i programmet ”Fuskbyggarna”.

– Jag ska försöka vara lite vänligare mot mina kollegor, säger hon.

1 av 3 | Foto: Veronica Kindblad / AFTONBLADET / 85707
Josephine Freje.

Josephine Freje, 35, blir ny programledare för TV4:s ”Fuskbyggarna”. Något som Expressen var först att rapportera om.

Freje har tidigare jobbat med program som ”Uppdrag granskning”, ”P1 Kaliber” samt varit en del av Expressens grävgrupp och flera P3-produktioner. Nu ser hon fram emot att gräva i byggrelaterat fusk.

– Jag är skittaggad. Jag har blivit så arg många gånger när jag kollat på ”Fuskbyggarna”. De kommer nog att få problem med att jag inte vill sluta gräva, säger hon till Nöjesbladet.

Hon berättar att Anders Öfvergård fortfarande kommer att vara ”huvudprogramledare” och att hon själv kommer att ha den just grävande rollen.

Du suktar inte efter att konfrontera?

– Kanske ibland när det blir sidocase. Men jag ska göra att ”arga snickaren” blir skitförbannad, säger hon med ett skratt.

– Jag har alltid gillat grundkonceptet men det har kliat lite i mina grävfingrar. Som grävande journalist vill man gärna ställa de där extrafrågorna.

Om Timell: ”Ska försöka vara vänligare”

Tidigare i höst valde TV4 att avsluta samarbetet helt med Martin Timell. Detta efter allvarliga anklagelser om arbetsmiljöproblem, framför allt i produktionen för ”Äntligen hemma”. Kanalen meddelade att Timell skulle plockas bort från samtliga program, däribland ”Fuskbyggarna”.

Josephine Freje är hoppfull om att nu kunna fylla hans skor.

– Det känns väl som att de där skorna behöver fyllas av någon som mig. Jag ska försöka vara lite vänligare mot mina kollegor, säger hon.

”Aldrig varit en one man show”

Johan Jamrell, exekutiv producent på TV4 för ”Fuskbyggarna”, skriver i ett mejl till Nöjesbladet att de är nöjda över värvningen.

”Anders gör ett fantastiskt jobb, inte minst med att modernisera formatet, men Fuskbyggarna har aldrig varit en "one man show". Med Josephine får vi ett tydligt och kompetent ansikte på det viktiga och spännande journalistiska arbete som görs men inte framgick så tydligt förra säsongen”, skriver han.

Inspelningen av nästa säsong kör igång i slutet av januari och än är det inte försent för drabbade husägare att ansöka till programmet.

Senare i höst kommer programmet att börja sändas på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM