”Bonde söker fru”-profilens nya jobb – i Sverigedemokraterna

1 av 2 | Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Sandra Karlsson.

avJakob Meijer

NÖJE

Hon är känd från ”Bonde söker fru”.

Nu satsar Sandra Karlsson på en politisk karriär – som vice ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping.

Och det var tv-bonden och maken Klas som uppmuntrade henne.

– Han sa att man måste få ha politiska åsikter i det här landet, så det var faktiskt han som sa att jag skulle gå ut med det, säger Sandra Olsson till Folkbladet.

Sandra Karlsson och köttbonden Klas Karlsson träffades i ”Bonde söker fru” 2012, och det blev snabbt ett av tittarnas favoritpar.

Två år senare fick de sitt första barn. Samma år gick Sandra Karlsson med i Sverigedemokraterna. Men det är först nu, i en intervju med Folkbladet, som hon väljer att prata om sitt politiska engagemang.

– Det är känsligt att vara Sverigedemokrat i dag. Människor har fått sina företag skadade och jag var rädd att få sparken, säger Sandra Karlsson, som är entreprenör och jobbar som lärare.

Engagerat sig sedan 2014

Hon berättar att det är tack vare Klas som hon nu väljer att tala om sitt engagemang i SD.

– Han sa att man måste få ha politiska åsikter i det här landet, så det var faktiskt han som sa att jag skulle gå ut med det, säger Sandra Karlsson,

Hon berättar att utbildningsfrågor och landsbygden ligger henne närmast om hjärtat.

Enligt Folkbladet är posten som vice ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping inte hennes första. Sedan hon gick med i partiet har hon bland annat hunnit med att vara ersättare i utbildningsnämnden i Norrköping och SD:s representant i landsbygdsrådet.

Nöjesbladet har sökt Sandra Karlsson.

Så gick det sen för våra favoritbönder 01:20
ARTIKELN HANDLAR OM