Rättegången inleds – mot rapduon

Frej Larsson och Simon Gärdenfors byggde gayklubb på Putins tomt

För tre år sedan byggde rapduon Far & Son en gayklubb på ryska statens tomt.
Det polisanmäldes, ledde till åtal och på torsdag börjar rättegången.
”Jag känner lite såhär, kommer inte Putin kommer inte jag”, skriver Frej Larsson på Instagram.

Rapduon Far & Son är åtalade för besittningsintrång.
Rapduon Far & Son är åtalade för besittningsintrång.

Under torsdagen inleds rättegången mot Frej Larsson och Simon Gärdenfors. Duon, som går under namnet Far & Son, byggde i september 2015, en gayklubb på Vladimir Putins strandtomt i åländska Saltvik.

Gayklubben är en kopia av klubben ”The Blue Oyster Bar”, känd från ”Polisskolan”-filmerna. Syftet med bygget var att uppmärksamma situationen för hbtq-personer i Ryssland.

Händelsen polisanmäldes av konsuln på det ryska konsulatet på Åland, Mikhail Zubov. Ett åtal väcktes tidigt 2017 gällande besittningsintrång för att olovligen ha uppfört en konstruktion på ryska statens tomt.

Frej Larsson kommer inte

Enligt DN yrkar åklagaren Henrik Lindemann på dagsböter. Han vill dock inte kommentera bevisläget innan rättegången börjat. Incidenten kan, förutom dagsböter, leda till tre månaders fängelse.

På Instagram har Frej Larsson meddelat att han inte kommer att dyka upp på rättegången.

”Putin är arg för att vi byggde en bögbar och umgicks med homosexuella män på hans sommarstugetomt. Vi är kallade till rättegång. Jag känner lite såhär, kommer inte Putin kommer inte jag”, skriver han.

Planerar fest istället

I ett senare inlägg har Larsson berättat att han ”fortsätter att med framgång ducka delgivningar” och att han planerar att ha en fest under temat ”Delgivningsduckning”.

Endast Simon Gärdenfors kommer att närvara på rättegången då Frej Larsson inte delgavs misstanke i tid. Enligt SVT riskerar Larsson vite om han inte dyker upp.

Enligt DN kommer Gärdenfors att försvara sig själv och planerar att förklara sig själv oskyldig.

– Rättegången kan bli rätt rolig och spännande, säger han till tidningen.

Putin är arg för att vi byggde en bögbar och umgicks med homosexuella män på hans sommarstugetomt. Vi är kallade till rättegång. Jag känner lite såhär, kommer inte Putin kommer inte jag. #delgivningsduckning #domtarossaldriglevande
Polisanmäls av Ryssland – firar med bubbel
Publisert:

LÄS VIDARE