Glädjebeskedet: GES gör första turnén på 15 år

GES återförenas och åker ut på sommarturné 2018.

Efter att ha spelat ihop på Öland i somras väcktes spelsuget hos Glenmark, Eriksson och Strömstedt.

– Vi ser med glädje fram emot en turnésommar där vi får chansen att möta alla som av olika skäl inte hade möjlighet att ta sig till Öland”, skriver de i ett pressmeddelande.

I somras spelade de ihop på Borgholms slottsruin på Öland. Med hits som ”En jävel på kärlek” och ”När vi gräver guld i USA” lyckades GES sälja slut på biljetterna till alla sex konserter.

”Vi fick vara med om sex magiska kvällar i ruinen och sen var det över. Slut. Ridå. Tystnad”, skriver GES i ett pressmeddelande.

Nu har gruppen, som består av Anders Glenmark, 64, Thomas “Orup” Eriksson, 58, och Niklas Strömstedt, 59, bestämt sig för att åka ut på en sommarturné. Sin senaste turné gjorde de 2003 i samband med att de släppte skivan ”Den andra skivan”.

Niklas förslag

I pressmeddelandet skriver de att idéen kom när de träffades över en middag efter sommarens spelningar. När Niklas kom med förslaget att de skulle fortsätta spela ihop var det ingen som sa emot.

”Och här är vi nu och ser med glädje fram emot en turnésommar där vi får chansen att möta alla som av olika skäl inte hade möjlighet att ta sig till Öland”, skriver de i pressmeddelandet.

Första spelningen på turnén sker i Dalhalla den 11 juli. Därefter fortsätter turnén till ytterligare 17 städer i Sverige.

Biljetterna släpps 24/11 kl. 11.00.

Publisert:

LÄS VIDARE