Börje Ahlstedt petas från Dramaten

"Jag kan aldrig förlåta dem"

Bråken blev för mycket. Nu petas Börje Ahlstedt från uppsättningen av "Fanny och Alexander" på Dramaten.

– Teaterledningen har tryckt ut mig från Dramaten, säger han till DN.

Börje Ahlstedt är den enda skådespelaren på Dramaten som har en egen loge. Han har varit här i mer än 40 år – men nu är det slut.

– Jag kan aldrig förlåta dem, säger han till Dagens Nyheter.

”De gick bakom ryggen på mig”

Ahlstedt känner sig sviken av vännerna, berättar han för tidningen. När konflikterna i ensemblen som skulle sätta upp pjäsen "Darwins kapten" började gick hans kolleger till teaterchefen Marie-Louise Ekman, i stället för att konfrontera honom direkt.

– Jag tycker att de gick bakom ryggen på mig när de gick till henne för att gråta, säger Ahlstedt till DN.

"Darwins kapten" lades ner i förtid. Orsaken: Börje Ahlstedt hamnade i storbråk med de andra skådespelarna, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

”Kan aldrig förlåta dem”

– Att detta skulle leda till att teaterledningen i förtid stängde denna föreställning kan jag aldrig förlåta dem, säger Ahlstedt till DN.

I sina memoarer "Från min loge på Dramaten", som kommer ut i dag, går Börje Ahlstedt till angrepp mot en rad kända skådespelare. Han skriver att Örjan Ramberg hotade med att "harpunera" honom, Ahlstedt "börjar ogilla" Johan Rabaeus, han "kände avsmak" inför Peter Stormare på Ingmar Bergmans begravning och tycker illa om Mikael Persbrandts beteende mot andra skådespelare.

Börje Ahlstedt är pensionär och har de senaste åren haft olika ettårskontrakt med Dramaten. Nu ska han arbeta på Odeteatern, som drivs av sonen Klas Ahlstedt, och upptäda på sjukhus och vårdhem.

TV: ”Jag ska harpunera dig din j-vel”
Publisert: