TV4 kör över Mats vädjan

avJessica Isaksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Han lämnar ut sin familj i tv: De lovade att inte ta med det

1 av 3
Här bryter han ihop Mats Juhlin håller ett känslofullt tal i kvällens ”Robinson”. Han berättar om sin livssituation – och börjar gråta.

Ekonomisk knipa och ingen bostad.

I kvällens ”Robinson” hänger Mats Juhlin ut sig själv och sina barn i ett känslofullt tal.

Efteråt ångrar han sig och vädjar till TV4 att klippa bort det.

– Produktionen lovade att inte ta med det, säger han.

I kvällens ”Robinson” samlas deltagarna till en sista middag. Många väljer att lätta sina hjärtan men Mats Juhlin, 40, gör det mer än andra. I ett känsloladdat tal berättar han om den ekonomiska knipan han är försatt i.

– Jag är nyseparerad. Vi bodde i ett hyreshus, vi startade ett företag. Vi fick inte försäljningen att lyfta så vi avvecklade det på ett tråkigt sätt.

– När jag har barnen bor jag med min mamma och det är skitkul. Vi älskar henne asmycket. Men när jag inte har barnen bor jag hos pappa. Åh fan vad jobbigt. Det här hade jag inte tänkt prata om, säger han gråtande i programmet.

Tittarna får inte se att han direkt efteråt ångrar sig. Han går till produktionen och vädjar att de ska klippa bort det personliga talet.

– För mig är det viktigt med integritet. Jag sa rakt in i kameran, ”det här tar ni inte med”. Sedan gick jag och pratade med produktionen också. Producenten lovade att inte ta med det, säger Mats Juhlin.

”Svårt att tro”

Men under hösten har kanalen ändrat sig. Den senaste veckan har Mats ringt TV4 för att kontrollera att klippet inte är med.

– Jag tog kontakt med dem. Då sa de att det är känslomässigt och bra och att de aldrig kulle kunna lova att inte ta med någonting. Men det gjorde ju den andra producenten, säger Mats.

Matilda Snöwall, exekutiv producent, säger:

– Jag har svårt att tro att någon har lovat honom det. Deltagarna vet att vi ska kunna använda allt som filmas. Därför ger vi inte sådana löften, säger hon.

Kunde ni inte ha gjort ett undantag för att han mådde så dåligt av det?

– Om vi skulle ta bort den biten skulle vi inte visa den rättvisa bilden av det som hände för tittarna, säger hon.

”Onödigt”

Har ni haft diskussioner kring det här klippet?

– Inga större diskussioner. När man klipper program vägs allt för och emot. Men det har inte varit mer än vanligt. Tyvärr kan vi inte tillgodose allas behov, säger hon.

Mats Juhlin har i dag bostad, jobb och föreläser till och med om sin ”Robinson”-medverkan på olika företag.

– Jag vill inte lämna ut mig själv så mycket. Det räcker att jag är singel. Att jag och mina barn hade det jobbigt då, det känns så onödigt att det är med, säger han.

Fotnot: Robinson-final i kväll 20.00.

Publicerad: