Mode

Hollywoods galna plastiktrend

Av: 

Anna Flytström

NÖJE

Osynlig för ett otränat öga

Förr var det lätt att se vilka stjärnor som försökte stoppa åldrandet med plastik­kirurgi — ansiktena såg ut att kämpa i ständig motvind.

Men med den senaste tekniken är stela pannor och svullna läppar ett minne blott.

Nicole Kidmans blanka panna, Joan Rivers spända ansikte och Madonnas puffiga kinder är bara några exempel på hur kändisarna försökt vrida klockan tillbaka. Men i stället för att se fräscha och ungdomliga ut har deras ansikten bara blivit märkliga och uppenbart opererade.

Det har skapat en stor efterfrågan på metoder som inte gör att resultatet skriker plastikkirurgi. Den senaste trenden i Hollywood är behandlingar och injektioner som är så diskreta att bara experterna kan spåra dem.

Inga uppblåsta kinder

– Jag kan se vad de har gjort ­eftersom jag jobbar i branschen, men en vanlig person skulle inte ha en aning, säger plastikkirurgen Daniel Sister, som har många ­superstjärnor bland sina klienter, till tidningen Grazia.

De nya teknikerna inkluderar skonsamma peelingar, laser­behandlingar och nya fillers som är så mjuka och diskreta att de kan sprutas in under huden utan att göra ansiktet stelt och uppblåst. Antalet fillers som plastik­kirurgerna har att jobba med har gått från ett par stycken till ett ­tjugotal, och injiceringsteknikerna har blivit mer precisa. Det har också kommit ett nytt sätt att ­använda botox – längs käklinjen. Det tajtar till utan att göra ansiktet stelt och uttryckslöst.

Använder eget blod

– De här behandlingarna får dig att se bra ut – men inte misstänkt bra – för din ålder. De får dig att se ung, fräsch och strålande ut – utan att det ser så konstigt och fejkat ut att det blir uppenbart, säger Daniel Sister till Grazia.

De nya hemliga behandlingarna är gjorda för att inte synas på samma sätt som de tidigare – men om en kvinna som närmar sig 40 inte har en enda rynka är det en tydlig hint om att injiceringsnålen varit framme.

Enligt Daniel Sister är skåde­spelerskan Gwyneth Paltrow, 37, ett bra exempel på det. Han har lagt märke till att hennes hy är jämnare nu än för fem år sedan.

Ett annat exempel är Victoria Beckham, 36, som trots att hon gått ner mycket i vikt och röker har en fräschare hy nu än i början av sin karriär. Daniel Sister tror att hon har genomgått en

så kallad ”Draculabehandling” där man använder det egna blodet, berikar det med vitaminer och amino­syror och injicerar tillbaka det i ansiktet. Behandlingen ska ­stimulera hudens egen reparation och göra ansiktet slätare.

Gör sår i huden

Daniel Sister tror även att ­Angelina Jolie, 35, använt botox vid käklinjen. Och att hon, som Sofis mode tidigare skrivit, använder en så kallad dermaroller för att hålla sin hy rynkfri. Det är en plastrulle full med vassa metallpiggar som gör små sår i huden, vilket ökar kollagenproduktionen. Daniel Sister är även övertygad om att hennes make Brad Pitts exfru Jennifer Aniston, 41, fyllt ut en och annan rynka.

– Hon har injicerat fillers på ett diskret sätt, hennes läkare är väldigt skicklig, säger han till Grazia.

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode