Beväpnade FBI-agenter grep Hollywoodstjärnan

”Desperate Housewives”-stjärnan inblandad i mutskandal

Skådespelerskan Felicity Huffman väcktes av sju FBI-agenter med dragna vapen – greps och togs med till förhör.

Stjärnan är misstänkt för inblandning i en omfattande mutskandal där föräldrar ska ha betalat miljonbelopp för att deras barn ska få plats på de rätta skolorna.

Förutom ”Desperate Housewives”-stjärnan Felicity Huffman, 56, så är även kollegan och skådespelerskan Lori Loughlin, 54, känd från tv-serien ”Huset fullt” misstänkt i muthärvan.

Domstolshandlingar visar att de båda skådespelerskorna är två av totalt femtio föräldrar som ska ha betalat stora summor – upp till 6 miljoner dollar – för att få in sina barn på några av USA:s förnämsta universitet, däribland Yale, Stanford, Georgetown och UCLA.

Enligt källor till TMZ ska sju beväpnade FBI-agenter dykt upp hemma hos Felicity Huffman i Hollywood Hills vid 6-tiden på tisdagsmorgonen med dragna vapen och beordrat henne att komma ut.

Därefter ska hon ha gripits och tagits med in på förhör.

Lori Loughlin och hennes make Mossimo Giannulli uppges ha betalat 500 000 dollar för att få in sina båda döttrar på University of Southern California. Även maken står nu åtalad i mutskandalen.

Huffman och hennes skådespelande make William H. Macy ska enligt handlingarna lagt 15 000 dollar för att hjälpa äldsta dottern att fuska på sitt högskoleprov.

Enligt handlingarna ska hon ha fått dubbelt så lång tid på sig för att göra provet jämfört med de andra studenterna och hon ska även ha fått hjälp att korrigera felaktiga svar i efterhand.

Huffmans make står dock inte åtalad för inblandning.

Enligt dokumenten har FBI inspelade telefonsamtal med Huffman och Loughlin som pratar om mutorna med ett vittne som samarbetar med myndigheterna.

Även före detta fotbollscoachen på Yale, Rudolph ”Rudy” Meredith, står anklagad för att ha tagit emot mutor i härvan.

Enligt uppgifterna ska de flesta av barnen som antagits till elitskolorna på falska grunder inte haft en aning om att deras föräldrar köpt en plats åt dem.

Publisert:

LÄS VIDARE