Luke Perry död

Olle Sarri och Alexander Karim hyllar kompisen Luke Perry

”Jag har bara fint att säga om honom”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

”Beverly Hills”-skådespelaren Luke Perry har gått bort i sviterna efter en massiv stroke.

Nu sörjs han av Olle Sarri och Alexander Karim som spelade mot honom i ”Äntligen midsommar”.

– Han var genomproffsig och reko, säger Olle Sarri till Nöjesbladet.

Skådespelaren Luke Perry avled tidigare under dagen efter att ha drabbats av en massiv stroke i sitt hem förra veckan.

Under åren medverkade han i flera filmer och tv-serier. 2009 hade han en roll i den svenska filmen ”Äntligen midsommar”, där han spelade mot skådespelare som Olle Sarri, Alexander Karim och Anna Littorin.

För Nöjesbladet berättar Olle Sarri om att Luke Perry var omtyckt av alla under inspelningen och att han upplevde honom som väldigt proffsig.

– Jag har bara fint att säga om honom. Han var genomproffsig och reko, säger han.

I filmen träffas några par för att fira midsommar i Trosa. Luke Perry spelar en av gästerna på festen.

– Han tyckte det var en väldigt rolig inspelning, vilket jag också tyckte. Det var en jättekul inspelning där vi allihop bodde ute i Trosa under en intensiv period. Många av oss bodde i samma hus och vi hängde dygnet runt. Vi jobbade hårt och hade skönt häng på kvällarna.

Olle Sarri och Luke Perry fortsatte att hålla kontakten efter inspelningen.

– När vi hade premiär av filmen i Hollywood sågs vi igen för första gången. Sedan är jag och min tjej (Anna Littorin, reds anm.), som också är med i filmen, över ibland och då har vi ju setts.

Alexander Karim: ”Jättetråkigt”

Även skådespelaren Alexander Karim minns Luke Perry med värme och betonar hur fin han var som person.

– Det är inte floskler. Han var verkligen en otroligt fin människa med fötterna på jorden och man kände inte av att han varit med i en av tv-historiens största serier. Han behandlade alla väldigt väl, säger han.

Alexander Karim träffade Luke Perry i en hiss så sent som för ett år sedan. De var på olika filminspelningar i Vancouver men bodde på samma hotell. Han passade då på att förklara hur rolig inspelningen av ”Äntligen midsommar” varit.

– Det var väldigt mycket på grund av Luke och jag fick chansen att säga det till honom där i hissen. Han var som vem som helst: rolig, jordnära och intresserad. Han älskade att skådespela och lära känna nya människor.

Anna Littorin: ”Mycket nyfiken person”

Skådespelerskan Anna Littorin lärde också känna Luke Perry under filminspelningen av ”Äntligen midsommar”. Likt Olle Sarri och Alexander Karim beskriver hon honom som ”jordnära”.

”En mycket nyfiken person som var mån om att skapa god och rolig stämning. Som exempel så lärde han sig namnen på alla, inklusive assistenter, omgående. Jag upplevde honom som jordnära och ganska prestigelös, skriver hon i ett sms och fortsätter:

”Han hade också en kärlek till teatern. Det är mycket sorgesamt att han gått bort, mina tankar går till hans barn – som han pratade mycket om”.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Luke Perry död

LÄS VIDARE

Klart: Ärver Luke Perrys tillgångar

ÄMNEN I ARTIKELN

Luke Perry död

Luke Perry

Alexander Karim

Olle Sarri