Petra Mede vågar inte återvända till stand-up

Foto: Petra Mede kan inte längre pyssla med stand-up.
NÖJE

Petra Mede gjorde raketkarriär. Men framgångarna i tv har gjort att hon inte vågar återvända till stå upp-scenen – trots att vill.

– Det är lite synd, säger Petra Mede i podcasten ”Värvet”.

Foto: Petra Mede.

Petra Mede hade varit sjukskriven i tio år när hon prövade sina vingar på stå upp-scenen och vann tävlingen Bungy comedy 2005. Två år senare var hon utsedd till Årets nykomling som stå upp-komiker, gjorde succé i såväl ”Parlamentet” som i ”Morgonsoffan” tillsammans med David Batra. Fyra år efter sitt genombrott ledde hon Melodifestivalen, ett av Sveriges största underhållningsprogram.

”Höga förväntningar”

I Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet” berättar hon nu om det pris hon fått betala för de snabba framgångarna.

– Det blir så höga förväntningar. Plötsligt var jag den nya tjejen och fick vara med i Big comedy. Det gick nog inte så bra. Jag gick inte på min intuition längre utan på min bild av vad folket hade för bild av mig. Det är säkert en väldigt vanlig fälla, säger hon.

Körde inte sin egen stil

Petra berättar att Peppe Mazzella, chefen för stå upp-klubben Norra brunn, flera gånger har frågat henne om hon vill stå på deras scen igen.

Hon har tackat nej av rädslan för fiasko.

– En del av mig vill det, men det känns som om det redan är för sent. Det finns en mediebild av mig och jag kommer alltid att göra människor besvikna om jag skulle gå tillbaka till min egen stil, mina egna tankar. Det är lite synd för jag saknar den världen, säger Petra Mede i Värvet.