Shemar Moore bestulen av ”Criminal Minds”-kollegan

NÖJE

”Man gör inte så här mot andra människor”

Shemar Moore.

”Criminal Minds” gästskådespelare Keith Tisdell har stulit över 500 000 kronor av seriens tidigare stjärna Shemar Moore.

Nu har han fått sin dom.

– Jag är här för att han förrådde vår vänskap, sa Shemar Moore under rättegången.

Thomas Gibson är inte den enda "Criminal Minds" -stjärnan som gått och blivit kriminell på senare dar. Nu har även en av seriens gästskådespelare Keith Tisdell dömts för att ha stulit stora belopp från kollegan Shemar Moore, rapporterar news.com.

I elva säsonger spelade Shemar Moore FBI-agenten Derek Morgan och under en inspelning lärde han känna Keith Tisdell och erbjöd honom ett jobb på hans detaljhandelföretag ”Baby girl by Sherman Moore”. Företaget ger delar av sina inkomster till det Nationella Multipla Skleros Samfundet, en sjukdom som Moores egen mamma led utav.

konfronterade kollegan

När skådespelaren upptäckte att företaget saknade 500 000 kronor konfronterade han Tisdell, som då nekade till anklagelserna. Trots detta arresterades Tisdell till slut i januari och ställdes inför rätta i juli.

Sheman Moore vittnade under rättegången och berättade för domaren att han bland annat finansierat sin väns dyra utlandssemestrar och hjälpt honom med flera utgifter. Han uttryckte en stor besvikelse över sin tidigare kollegas svek.

– Enligt mig är han inte man nog att se mig i ögonen och erkänna vad han gjort, sa Moore under rättegången.

”Han förrådde vår vänskap”

Keith Tisdall har erkänt till brott döms nu till tre års formell skyddstillsyn och 45 dagars straffarbete. Som en del av en uppgörelse ska även 42-åriga Tisdall återbetala Moore hela det stulna beloppet.

Moore själv var noga med att poängtera för rätten att pengarna inte var den främsta anledningen till att han befann sig i rätten.

– Jag är inte här för pengarna. Jag är här för att han förrådde vår vänskap. Det här är inte okej. Man gör inte så här mot andra människor, sa Shemar Moore under rättegången.