Madonna slår tillbaka mot kritiken

NÖJE

”Det var ett politiskt ställningstagande”

1 av 3

Madonna kritiserades för sitt vågade val av kläder på årets MET-gala där man fick en liten rumpchock. Men nu svarar hon på varför hon valde just den klänningen.

Madonnas svarta spetsklänning från Givenchy chockade en hel del och stjärnan hamnade på många worst-dressed-listor.

Hela kritiken menar hon bevisar hennes poäng. Meningen med att hon bar klänningen var att visa att vi fortfarande inte lever i ett jämställt samhälle. 

”Vi lever på medeltiden”

På sitt konto på instagram skriver hon att ” När det kommer till kvinnors rättigheter befinner vi oss fortfarande på medeltiden. Min klänning på MET-galan var ett politiskt ställningstagande.”

Hon menar att samhället inte tillåter kvinnor att uttrycka sin sexualitet och vara äventyrliga efter en viss ålder. Hon valde då att ta på sig en klänning som skulle väcka reaktioner och starta en diskussion. om jämställdhet och åldersdiskriminering.

Ber inte om ursäkt

– Om ni har problem med hur jag klär mig bevisar det bara era egna fördomar. Jag är en rebell och jag ber inte om ursäkt. Gå med i min kamp för jämställdhet, skriver hon på instagram. 

Inlägget har både hyllats och dissats. En person skriver att hon inte har någon klass, ”det finns så mycket bättre sätt att kämpa för kvinnors rätt än att klä dig på det sättet och visa din rumpa. Jag som kvinna tycker det är kränkande hur du väljer att kämpa för kvinnor. Är vi åter på det stadiet där vi använder våra kroppar för att uttrycka ett problem?”

Andra personer stöttar Madonnas inlägg. ”Du behöver inte förklara dig! Vad du än gör kommer de att ha en åsikt om dig. Det är sådana galningar som du som kommer att förändra världen”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna