Nu ska ”Morran och Tobias” bli långfilm

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Kultserien ska till vita duken: ”Går utmärkt”

1 av 3 | Foto: Robert Gustavsson och Johan Rheborg som ”Morran och Tobias”.

Nu ska kultserien bli långfilm.

SVT:s ”Morran och Tobias” ska spelas in inom kort.

– Vi hoppas på riktigt grisigt och passande väder, säger Robert Gustafsson till Nöjesbladet.

Nöjesbladet kan avslöja att SVT-serien ”Morran och Tobias” blir långfilm och att produktionen är i full gång.

– Det går utmärkt och vi spelar in redan i mars och hoppas på riktigt grisigt och passande väder, skriver Robert Gustafsson i ett sms till Nöjesbladet.

Serien var en otippad succé som växte till sig av egen kraft.

– Manus blir klart om 1,5 vecka och vi har väl aldrig skrattat så mycket under en manusprocess, fortsätter Gustafsson.

Serien har blivit så pass kultartad att fans tagit sig till huset de spelat in i och brutit loss inventarier som de tagit med sig.

Johan Rheborg har tidigare berättat för Nöjesbladet att han inte vet om huset finns kvar. Eller om det går att återskapa det.

– Det har blivit en grej att åka dit och rycka ut skåp, jag tror inte att det finns något kvar. Jag vet att huset spikades igen men att det slets upp igen, sa Rheborg då.

Vann Kristallen

2015 vann ”Morran och Tobias” Kristallen för Årets program. Redan då berättade Rheborg för Nöjesbladet att det fanns idéer till en fortsättning.

Robert Gustafsson har blivit ett säkert kort att räkna med på bio, efter succéerna ”Hundraåringen” och ”En underbar jävla jul” som drog storpublik.

”Morran och Tobias” introducerades för första gången i tv-serien ”Svensk humor”. Duon, som har en konfliktfylld relation, bor i ett gammalt och nedgånget hus.

– Vi fastnade för white trash-miljön som man ser på landet, alla har ju sett något hus med en massa sopor utanför och containers och en höna som går omkring. Och då undrar man ju vem det är som bor där, säger Robert Gustafsson till SVT.

Publicerad:

LÄS VIDARE