Mode

Stor borstguide

NÖJE

Så väljer du rätt borste för just ditt hår

Rundborste, paddelborste eller en borste med svinborst? Det finns en uppsjö med olika typer av borstar men vad använder man de egentligen till? Vi guidar dig rätt i borstdjungeln.

Paddelborsten

Har du relativt problemfritt, mellanlångt till långt hår är en paddelborste perfekt för dig. Den kan du använda vid styling, huvudmassage, till att reda ut tovor och vid uppsättning. De runda fästena på nylonpiggarna hjälper till att skydda håret vid borstning. En bra storlek för universella användningsområden.

Tips: Paddle Brush, Denman

Tangle Tweezern

Den för några år sedan så populära och prisvärda Tangle Tweezer ligger fortfarande högt upp på topplistan. Den är extra snäll mot toviga hår och hjälper till att reda ut det utan att skada det ömtåliga fjällskiktet. Borsten fungerar även på lockigt, kort och raka hår. Även snäll för dig med extensions eftersom TangleTeezer inte skadar fästena.

Tips: No Tangle Pink Brush, Macadamia Natural Oil

Rundborsten

Vill du skapa stor Hollywoodvolym i håret är det en rundborste du ska ha!  Genom att försiktigt dra hårslingan uppåt och samtidigt blåsa på den med fönen får du ett hår som är mjukt volymiöst med runda former och invikta toppar. Innan du börjar jobba med en rundborste är det viktigt att håret är helt torrt, fönar du från blött till torrt med en rundborste får du hålla på länge. Passar bäst till långa hår.

Tips: Thermoactive 45mm , Olivia Garden

Tuperingsborsten

Du kan absolut välja att tupera med ex en pinnkam, men om du tuperar håret ofta kan det vara mer skonsamt att använda en tuperingsborste med vildsvinsborst. Själva borsten ligger växelvis med långa och korta borst längst med borsten och detta gör att när du ”kammar håret bakåt” så lyfts håret och du får mer volym. Med skaftet kan du sedan separera håret och försiktigt kamma ner tuperingen för att få glans.

Bra att använda även för styling, som sista finish, att kamma ner de små håren med och ge ett sista glansigt resultat med.

Tips: Teasingbrush, Moroccanoil

Kammen

Passar om du försiktigt behöver reda ut ditt hår, antingen innan eller efter duschen. En skonsam och bred utredande kam är nästan alltid bra att ha, oavsett hårtyp eller längd. Om du brukar reda ut ditt hår redan i duschen rekommenderas en kam som är ”sömlös”, alltså helt slät för att den lättare ska kunna glida igenom håret. Perfekt även till att kamma ut nygjorda lockar för en mer naturlig look!

Tips: Rake comb, Mason Pearson

Svinhårsborten

Att investera i en riktigt bra svinhårsborste är viktigt för dig som värnar lite extra om ditt hår. Den passar både för dig med tunt, nordiskt hår eller dig med grövre hårstrån, beroende på vilken modell du väljer. Svinborst hjälper till att stimulera hårbotten, distribuera fetterna över hårstråna samtidigt som ditt hår blir utrett och glansigt.

Tips: Handhy Bristle och Handy Bristle & Nylon, Mason Pearson

Av: Kristina Norman

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode