Nätmobbade Sean får en lyxig kändisfest

1 av 6
NÖJE

Sean hånades på sociala medier för sin dansstil.

Nu får han en egen fest – med superstjärnorna Pharrell Williams och Moby som gäster.

– Ingen ska behöva skämmas över sin dans, skriver Moby på Twitter.

Det var i februari som bilden på den dansande mannen på en konsert väckte uppståndelse på sociala medier. En privatperson gjorde sig lustig över mannens dans, och berättade att han slutat dansa efter att ha sett flera personer skratta åt honom. Därefter var  nätmobbningen i gång. Bilden väckte snabbt sympatier, bland annat hos den amerikanska aktivisten och författaren Cassandra Banks.

Startade insamling

Med hjälp av hashtagen Finddancingman spårade hon den dansande mannen – som visade sig vara en britt vid namn Sean – på mindre än en dag och förklarade att hon och ett gäng tjejer ville bjuda honom på fest.

– Vi ska göra det fantastiskt, skrev hon på Twitter.

Banks startade en insamling för att finansiera planerna och Seans resa till Los Angeles. Sammanlagt har insamlingen inbringat över 30 000 amerikanska dollar.

Pharrell vill komma

Nu verkar även de stora stjärnorna sugna på att komma på festen, skriver brittiska Independent. På sina officiella Twitterkonton har artisterna Pharrell Williams och Moby meddelat att de vill stötta aktivistens partyplaner.

– Hey Cassandra Banks, håll mig uppdaterad om din dansfest. Dancingman, du ska aldrig skämmas över dig själv, skriver Pharrell Williams.

– Jag erbjuder min dj-service gratis till Dancingman. Ingen ska behöva skämmas över att dansa, skriver Moby.

Har tackat ja

Sean själv har meddelat att han gärna medverkar på festen, så snart han är hemma från sin pågående resa till Kiev, skriver Mirror. Han har också uttryckt sin tacksamhet över stödet han fått efter att bilden publicerats.

– Stort tack till alla som har twittrat så snälla saker. Har inte slutat le och skratta, skriver han på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Moby

Näthat