Jessica Andersson: ”Jag vill ta över Allsången”

Schlagerdrottningen har blicken på två SVT-program

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:

Jobbet som programledare har gett henne mersmak.

Nu avslöjar Jessica Andersson hennes hemliga dröm – att leda Allsången.

– Jag skulle inte behöva fundera många minuter om jag fick frågan, säger Jessica Andersson till Nöjesbladet.

Förra året debuterade sångerskan Jessica Andersson, 44, som programledare för ”Ensam mamma söker” i TV3 och just nu är hon mitt uppe i inspelningarna av den nya säsongen som sänds i höst.

– Det är så jäkla kul och jag måste verkligen säga att tjejerna inspirerar mig. Att de vågar kasta sig ut. Det är en så jäkla knäpp situation att dejta sju killar samtidigt. Jag hade aldrig fixat det, säger hon.

Jessica tycker själv att hon utvecklats som programledare och känner sig mer bekväm i rollen till denna säsong.

– De är som natt och dag. Jag vågar mycket mer i år och de har gett mig en större roll där jag är mer involverad i programmet i den nya säsongen, säger hon och fortsätter:

– Som sångerska har man ju en viss kameravana och jag har alltid tyckt att det varit lätt att sjunga in i kameran. Det är något helt annat att prata. Förra året var jag mer manusbunden men i år är jag mer bekväm och kan prata fritt från hjärtat och vågar ta ut svängarna mer.

”En dröm jag har”

Även om hon trivs med rollen som programledare för ”Ensam mamma söker” så backar hon inte för nya utmaningar i framtiden.

– En dröm jag har är att jag vill ta över Allsången. Sanna gör ett fantastiskt jobb och blir säkert kvar många år till, men jag skulle inte behöva fundera många minuter om jag fick frågan, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte tog en sådan chans om jag fick den. Att leda Melodifestivalen är också en dröm. Inte för att klappa mig själv för mycket på axeln men jag vet att jag skulle göra det riktigt bra. Det är många kollegor som fått chansen och jag kan tycka att det är på tiden att SVT ställer frågan även till mig eftersom jag är så förknippad med Melodifestivalen och dessutom har vunnit tävlingen, säger Jessica och skrattar.

Ska flytta ihop med kärleken

Det flyter på både i arbetslivet och i kärlekslivet för Jessica som precis sålt sin villa i Trollhättan för att till hösten flytta ihop med pojkvännen Johan Malm, 33, i drömhuset de köpt tillsammans.

– Det här blir min och Johans nystart. Han och jag, våran resa börjar på riktigt nu på något sätt och det känns väldigt fint, säger hon.

Har du något recept på hur man håller kärleken vid liv?

– Vi har gjort så att vi försöker att alltid hålla söndagar och måndagar lediga som våra dejtkvällar, för då är Johans restauranger stängda. Det har funkat för oss. Men just i dag och i morgon har han dissat mig för att han vill kitesurfa istället. Så jag får längta lite.

Publicerad:

LÄS VIDARE