Linda Thelenius: ”Borde vara 30-års åldersgräns på skönhetsoperationer”

avEva Lindewall

NÖJE

Bloggerskan kräver nya riktlinjer

1 av 5 | Foto: Stefan Mattson
Linda Thelenius vill nu att åldersgränsen höjs från 18 år till 30 år för skönhetsoperationer.

Inför 30-års åldersgräns på skönhetsoperationer.

Det kräver nu Linda Thelenius.

– När du är så ung så vet du inte hur operationerna kommer att påverka dig senare. Du kan inte bli tagen på allvar, säger bloggerskan som själv förstorat brösten tre gånger.

Foto: Stefan Mattson
Linda Thelenius.

Linda Thelenius (f.d Rosing), 38,  gjorde sin första bröstförstoring när hon var 23. Efter det har det blivit ytterligare två skönhetsoperationer och otaliga läppförstoringar och behandlingar med botox.

Nu går bloggerskan ut och kräver att åldersgränsen för skönhetsoperationer höjs från 18 till 30 år.

– När du är så ung så vet du inte hur operationerna kommer att påverka dig senare. Du är ung och impulsiv och du kanske drömmer om att bli känd och att se ut som kända tjejer, säger Linda till Nöjesbladet.

”Ser ut som en porrstjärna när jag har klänning”

Hon förklarar också varför hon nu vill avråda yngre kvinnor från att göra det hon kallar ”onödiga skönhetsoperationer” där man förstorar brösten och läppar trots att man inte har något medicinskt problem.

– När tjejerna blir äldre kanske de vill jobba med annat. De kanske vill ha familj. Men om du har opererat brösten och läpparna är det svårare för dig att bli tagen på allvar. Det är inte många arbetsgivare som vill anställa dig om du ser ut så, säger bloggerskan.

Linda Thelenius menar att vissa jobb blir väldigt svåra att få om om man har ett visst utseende.

– Om man skulle vilja jobba på bank eller på en statlig myndighet kan det bli väldigt svårt, säger hon.

I morse medverkade Linda i TV4:s ”Nyhetsmorgon” och berättade då hur mycket hon ångrade sina egna operationer.

– Nu ser jag ut på ett visst sätt och jag kan inte klä mig hur jag vill. Tar jag på mig en klänning ser jag ut som en porrstjärna, sa hon i programmet.

Mer trygg i sig själv än någonsin

Linda tror att en högre åldersgräns kan hindra unga kvinnor från att begå misstag som de sedan inte kan ta tillbaka.

– Det går inte att ångra sig och det kommer alltid en dag när du gör det, säger 38-åringen, som själv planerar att förminska sina bröst i framtiden.

– Det kostar nästan lika mycket att förminska brösten som att förstora dem och de pengarna vill jag inte lägga på mig själv just nu, men när familjens ekonomi tillåter kommer jag att göra det, säger Linda.

”Skulle vilja jobba med det på heltid”

Hon förklarar också att hon är en annan person idag än den som först blev känd för svenska folket i ”Big Brother” 2003.

– I dag mår jag ju bra och är trygg i mig själv på ett sätt jag aldrig tidigare varit. Jag är fortfarande fåfäng, men jag är nöjd med mig själv.

Nu drömmer hon om att få ägna sig åt att ge unga tjejer råd på heltid, och att göra det hon kan för att få dem att välja bort onödiga operationer.

– Jag får så mycket mail av unga tjejer som funderar på att operera sig att jag skulle kunna jobba bara med det. Om jag skulle få chansen skulle jag gärna göra det, det är jätteviktigt, avslutar Linda Thelenius.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!