Alex och Sigge – nu även på Youtube

1 av 4 | Foto: Alex Schulman och Sigge Eklund siktar mot nya höjder.

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Deras podcast är en av Sveriges största.

Nu siktar Alex Schulman och Sigge Eklund mot nya höjder – med en egen Youtubekanal.

– Vi kommer göra regisserade, manusskrivna saker inom humorsegmenten, säger Schulman.

Alex Schulman och Sigge Eklund driver en av Sveriges största podcasts.

Enligt Schulman har avsnitten mellan 200 000- 230 000 lyssnare.

Nu vill den framgångsrika duon nå ännu fler människor. Från och med i kväll finns podcasten på deras nystartade Youtubekanal.

– Det är världens största plattform och det känns självklart att vara där. Youtube är så tillgängligt för alla. Nu når vi ut till en plats dit alla hittar och som alla känner till, säger Alex Schulman.

Lyssnar på Filip och Fredrik

Trots att podcasten finns på en videokanal har de inga planer på att de ska filma samtalen.

– Jag ser ingen anledningen till det, egentligen. Själv lyssnar jag ofta på Filip Hammars och Fredrik Wikingssons podcast och har svårt att tänka mig hur det skulle tillföra något att se på dem. Personligen vill jag bara lyssna, Alex Schulman.

Satsningen sträcker sig inte enbart till podcasten. Sigge Eklund regisserade Alex Schulmans föreställning ”Älska mig” som hade premiär i våras. Nu arbetar de även med flera, hittills hemliga, projekt som ska få liv i den nya kanalen.

– Det kommer dyka upp rörligt innehåll. Vi har flera konkreta tankar och har även material som redan är inspelat. Exakt vad som kommer ut är lite för tidigt att säga något om än, men det kommer vara regisserade, manusskrivna saker inom humorsegmenten, säger Alex Schulman.

Han ser många fördelar med att jobba utan påverkan från etablerade tv-kanaler.

– Jag vet inte hur många gånger jag har känt mig baklåst över att det finns en kanal som bestämmer över hur ett program ska se ut. Nu kan vi bestämma allt själva. Jag tror att det här bara är starten på en stor rörelse och att tv-kanalerna behöver vara på tårna om de ska hänga med, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM