Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

”Magnifikt, Petra Mede”

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Zandra Lundberg

NÖJE

Petra efter den hyllade debuten i Eurovision Song Contest: Spänningen tog överhand i slutet

Hon hyllas ­efter ­Eurovision-debuten.

Men spänningen blev nästan för mycket för ­Petra Mede.

– Den tog verkligen överhanden där i slutet, det var sånt tryck inne i arenan, säger hon när hon pustar ut efter sändningen.

Inför mångmiljonpublik höll hon tungan rätt i mun och lotsade Europas tv-tittare genom sändningen. ­Efteråt hyllades hon av sin svenska publik. På Aftonbladet.se tyckte över 60 procent att hon var ”magnifik” när över 5 000 personer röstat sent i natt.

”Danmarks enda konkurrent i kväll: Petra Mede! F-n vad hon är strålande!” twittrade Nanne Grönvall.

”Bäst i kväll, bra jobbat” fyllde Lotta Bromé i och ­Josefine Crafoord konstaterade att:

”Petra Mede måste skita i ESC så hårt. Annars skulle hon inte göra det så sinnessjukt bra!”

Tagen efteråt

Själv var hon tagen efter sändningen. Nöjesbladet fick en pratstund med programledaren medan hon pustade ut:

– Jag pustar mer ut för själva spänningen i tävlingen. Den tog verkligen överhanden där i slutet, det var sånt tryck inne i arenan. Speciellt när sista finalisten skulle ­ropas ut och innan jag själv visste vem det var, det var ­roligt, säger hon.

Nervositeten kom hon snabbt över:

– Nej, lite pirr ska man ju känna, men jag blev aldrig så nervös så jag inte kunde hantera det. Jag kände mig väldigt fokuserad. Vi är alla väldigt nöjda. Det finns ju alltid småsaker som man vill förbättra, för målet är ju perfektion, säger hon.

”En jättepress”

Eurovision song contests producent Christer Björkman hyllade Petra Mede ­efter sändningen:

– Det har varit en sån ­jättepress. Man är otroligt laddad så det är fantastiskt skönt att kliva ut nu efter att ha sett Petra leverera exakt det man drömt om, säger han.

Bland alla hyllningar dök också viss kritik upp mot Mede på nätet. Främst mot hennes engelska uttal som kallades ”överdrivet brittiskt” och ”skolfröken­aktigt”:

– Jag pratade den engelska som jag ville prata och den trivdes jag och vi väldigt bra med, säger Petra Mede efter sändningen.

– Du kommer ­aldrig ­någonsin att göra alla nöjda med vad du än gör, det är faktiskt omöjligt. Det vore mycket märkligt om det ­inte fanns en enda röst som tyckte annorlunda. Så länge merparten är positiva så är det en stor seger, säger Christer Björkman.

Nu återstår ännu en semifinal på torsdag och sen den stora finalen på lördag. Och sent i natt fortsatte arbetet med showen:

”Repar nu”

– De står faktiskt på scenen och repar nu, bara så du vet. Vi har satt i gång och börjat repa öppningen till andra semin. Inte Petra då, hon måste hem och amma, säger Björkman.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Melodifestivalen | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen