Tv-profilen friade i direktsändning till mellostjärnan

Nassim Al Fakir chockade Lina Hedlund – mitt under sändningen

avJakob Meijer

Tv-profilen Nassim Al Fakir chockade både tittare och publik under SVT:s direktsändning från Friends arena.

Men framförallt överraskade han sin sambo Lina Hedlund.

I full romarutrustning gick han ner på knä och friade till mellostjärnan.

– Jag är helt slut! Det är helt sjukt, säger Nassim Al Fakir till Nöjesbladet.

Lina Hedlund, 40, var en av kändisdeltagarna i Sweden International Horse Show som ägde rum i Friends arena under söndagen. Och för Hedlund tog kvällen en minst sagt oväntad vändning.

När tävlingen är över ombeds hon stanna kvar, samtidigt som den storslagna musiken från ”2001: A Space Odyssey” plötsligt spelas upp i Friends arena.

Och till både Hedlunds och tittarnas förvåning kommer hennes sambo Nassim Al Fakir, 41, in i arenan, stående i en romarvagn, dragen av fyra hästar.

1 av 2 | Foto: SVT

Al Fakir, iklädd romarutrustning, greppar mikrofonen:

– Ett tag byggde vi murar om varandra. Murar som vi också krossade.

Lina Hedlund viker sig dubbel av skratt.

– Hur fan ser du ut?, utbrister hon.

– Vi har också öppnat höjder som vi inte visste fanns tillsammans. Vi har nu ett slott därhemma med två fantastiska, underbara och kärleksfulla barn. Framför oss finns nu en äng full av oändliga möjligheter, fortsätter Nassim Al Fakir och går ner på knä.

– Lina Hedlund, jag älskar dig. Vill du gifta dig med mig?

Nassim Al Fakir sträcker fram en ring och Lina Hedlund svarar med att höja armarna i luften.

– Ja!, jublar hon och omfamnar sin fästmän.

Nassim Al Fakir: ”Chockad”

När Nöjesbladet når Nassim Al Fakir efter sändningen kan han inte hålla sig för skratt.

– Jag är helt slut! Det är helt sjukt. Jag har planerat det här sen länge och pratat med generalerna och allt vad det heter här på Stockholms horse show, säger han.

Nassim Al Fakir berättar att han inte yppat ett ord om frieriet för sin familj och vänner.

– Musiken var superviktig. Jag har lyssnat hur mycket som helst på en massa olika varianter. Hur ska det tajmas in? För det går ju inte att repa. Det här var min sak, jag ville inte berätta för nån. Inte ens mina närmaste vet. Det var bara jag, men jag gjorde det också inför 10 000 på arenan, säger han.

Al Fakir var nervös sekunderna innan han åkte in i arenan. Men sen kom lugnet.

– Det var supercoolt när man väl var ute. Det är nästan som det brukar vara. Man är alltid nervös innan. Men att stå på plats är en annan sak, säger han och fortsätter:

– Jag är helt chockad själv över det här. Jag stal ju showen lite. Men jag vet inte. Det är kärlek. Det kändes som att folk var med oss.

Hur har vänner och familj reagerat?

–Det är några som hört av sig. Men det har spridit sig. Det gick ju ganska snabbt. Det lutar väl åt att vara i telefon här i kväll. Det är härligt. Det här är kärlek, rakt av. Och det känns som att Lina fattar det.

Al Fakir om bröllopet: Jag har lite idéer

Nassim Al Fakir berättar att Lina Hedlund länge pratat om bröllop.

– Lina har ändå varit på mig i nio år att vi ska gifta oss. Och jag har varit lite så här… Det blev nu, jag har väntat till rätt tillfälle bara. Jag väntar tills vi fyller Friends, säger han.

– Lina är helt chockad fortfarande. Jag tror inte hon kan släppa det.

Det tog nio år att ställa frågan, när blir bröllopet?

– Nu ska vi se var Lina landar. Det är tioårsjubileum nästa år. Jag vågar inte säga något ännu. Man vet aldrig vad som händer, hon har mycket med sitt. Men det finns aldrig någon bra tajming, eller alltid nån bra tajming, så vi ska nog hitta nåt bra tillfälle. Jag har lite idéer, säger Nassim Al Fakir.

Lina Hedlund, känd från Alcazar och aktuell som artist i Melodifestivalen, och Nassim Al Fakir, populär SVT-programledare, har varit ett par i nio år. De har sönerna Tilo, 6, och Eide, 2.