Efter syraattacken mot Katie Piper – nu släpps gärningsmannen

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

2009 dömdes han till fängelse för att kastat svavelsyra i modellen Katie Pipers ansikte.

Nu har det beslutats att Stefan Sylvestre ska släppas fri.

”Det här är verkligen en tuff tid för mig”, säger Piper i ett uttalande.

Tv-profilen och modellen Katie Piper, 34, ådrog sig skador för livet och tvingades genomgå en mängd operationer efter att Stefan Sylvestre kastat svavelsyra i hennes ansikte i mars 2008.

Sylvestre dömdes till livstids fängelse, med möjlighet till frigivning efter sex år.

Nu, efter nio år i fängelse, har en frigivningsnämnd beslutat att släppa honom fri. I sitt beslut skriver de att Stefan Sylvestre, som vid attacken var 19 år, inte längre utgör ett hot, och han under sin fängelsetid både visat empati för sitt offer och uttryckt ånger över det han gjort.

1 av 3 | Foto: Splash News
Katie Piper.

Piper: ”Något jag måste hantera”

Katie Piper, som är mitt uppe i träningen inför den brittiska versionen av ”Let’s dance” – ”Strictly come dancing”, kommenterar beslutet på sin Twitter.

”Det här är verkligen en tuff tid för mig. Jag försöker förlika mig med beslutet och det är något jag måste hantera”, skriver hon och fortsätter:

”De senaste två veckorna har jag fått ett sådant välkomnande av Strictly och det har varit en positiv distraktion från mitt förflutna. Även om det aldrig finns något bra tillfälle för att få höra sådana här nyheter så är jag glad att jag har den här nya resan att fokusera på”.

Katie Piper tackar även sin familj, vänner och följare för allt stöd.

Attacken mot Piper utfördes på order av hennes ex-pojkvän Daniel Lynch, som blivit besatt av henne.

Lynch dömdes själv till livstid för att ha sexuellt förgripit sig på Piper och för hans inblandning i syraattacken. Han kan först bli fri efter att ha avtjänat 16 år i fängelse.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott