Agneta Sjödin lämnar TV4: ”Känns lite märkligt”

avAndreas Hansson, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Agneta Sjödin, 51, har lämnat TV4 efter 27 år.

Nu berättar programledaren att hon inte längre har något kontrakt med kanalen.

– Det känns lite märkligt. Plötsligt var det bara över efter så många år, säger hon.

Agneta Sjödins dagar på TV4 är över för den här gången.

Tv-profilen klev in i huset första gången på 90-talet, men avslöjar nu att hon har avslutat sitt kontrakt med kanalen efter 27 år.

I podcasten ”Tv-fabriken” berättar Sjödin att hon nyligen tackade nej till att leda ett program i Sjuan, vilket ledde till att kontraktet mellan henne och kanalen bröts.

– Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre, säger hon.

För Nöjesbladet förklarar hon turerna bakom kulisserna:

– Vi har inte förlängt det avtal jag har haft. Det fanns inget självklart jobb för mig på TV4, jag blev erbjuden ett jobb på sjuan som jag lände att det passar inte mig, så jag sa nej. Och då fanns det liksom inget annat, säger hon.

1 av 3 | Foto: Lina Siksjö / AFTONBLADET / 3816
Agneta Sjödin.

”En frihet”

Agneta Sjödin och TV4 var överens om att avsluta.

– Det var inget mer dramatiskt än så.

Under årens lopp har Agneta Sjödin fått flera erbjudanden från konkurrerande kanaler, men tackat nej. Hon erbjöds bland annat jobbet som programledare för ”Dansbandskampen” i SVT efter att Peter Settman slutat.

Det avslutade kontraktet öppnar nu upp för samarbeten utanför TV4-huset.

– Det är en frihet att kunna göra vad jag vill när jag vill när jag inte sitter fast i ett avtal. Det är en trygghet i ett avtal, men man är också begränsad i ett avtal. Nu styrs jag mer av av vad jag tycker är kul att göra. Det kan ju vara på fyran eller på vilken kanal som helst, säger hon.

Söker inte jobb

Agneta Sjödin utesluter inte ett gästinhopp i kanalen inom kort.

– Jag tror att jag fortfarande ska göra ”Nyårskaramellerna”.

TV4:s programchef Anna Rastner tar beskedet med ro.

– Vi älskar att arbeta med Agneta men precis som Agneta säger tackade hon nej till det erbjudandet som vi hade vid den tiden. Däremot är vi väldigt glada över att hon fortfarande kan och vill närvara hos oss, senast i Bingolotto och längre fram med Nyårskaramellerna, säger hon.

Agneta Sjödin gjorde programledardebut i ”Tur i kärlek” tillsammans med Adam Alsing på 90-talet. Sedan dess har hon lett tv-succéer som ”Fångarna på fortet”, ”Småstjärnorna” och ”Let’s dance”.

De senaste åren har hon inte prioriterat programledarskapet, utan framför allt ägnat sig åt sin författarkarriär. Nu är hon aktuell med boken ”Drömdagboken”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

AB Voice