Joakim Lundell

Joakim och Jonna Lundell stäms på 400 000 kronor

avJakob Meijer

Joakim och Jonna Lundell köpte ett lyxhus med dolda skador.

Nu stäms Youtubeprofilerna av de tidigare ägarna för att ha brutit mot det förlikningsavtal som gjorts mellan parterna.

Enligt stämningsansökan ska exponeringen i Lundells Youtube kanal gjort att de fått ta emot hot.

Det var i november förra året som Joakim Lundell avslöjade på sin Instagram att han och hustrun Jonna Lundell blivit husägare. Paret köpte en lyxvilla i Norrköping för 8,7 miljoner kronor, enligt egen utsago. Men snart märkte de att huset hade skador de tidigare inte upptäckt.

På sin kanal har de kontinuerligt rapporterat och visat upp skadorna, där tittarna även kan följa renoveringen av huset.

Nu kommer nästa bakslag för Youtubestjärnorna. De tidigare ägarna stämmer paret. I en stämningsansökan kan man läsa att Lundell brutit mot det förlikningsavtal som tecknats.

”Fått ta emot hot”

De förra ägarna menar att Joakim och Jonna Lundell köpt villan i befintligt skick och inte gjort någon undersökning. Felen och bristerna de hittat har dock lyfts fram i Youtubeparets olika kanaler. Den exponering det medfört ska ha påverkat de tidigare ägarna negativt.

Enligt stämningsansökan har de förra ägarna fått motta hot av okända personer som menar att de ljugit för Lundells.

Foto: Sofia Nahringbauer / AFTONBLADET /
Joakim och Jonna Lundell.

Bestrider kraven

Förlikningsavtalet innebar att Youtubeparet skulle upphöra med medieexponeringen av eventuella fel. Varje gång de nämner ett sådant måste de betala 50 000 kronor. Enligt ägarna har detta skett åtta gånger sedan dess, vilket alltså innebär att Joakim och Jonna Lundell nu stäms på 400 000 kronor.

– Kärandens krav bestrids till fullo och vi kommer in med svaromål i augusti månad skulle jag tro, och då får man ta del av det, säger Henrik Stenberg på Avenir Advokater som företräder Joakim och Jonna Lundell.

ARTIKELN HANDLAR OM