Tomas Ledins musik blir film

Tomas Ledins sånger blir spelfilm.

”En del av mitt hjärta” heter den musikaliska komedin med stjärnor som Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Pernilla August och Johan Rheborg och Per Andersson.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Tomas Ledin, 66. Till min stora glädje är det även några udda låtar med.

Romantisk musikalkomedi. Så beskrivs ”En del av mitt hjärta” som spelas in i år. Idén kom från producenten Patrick Ryborn och manusförfattaren Lars ”Vasa” Johansson.
– Jag var lite tveksam till en början. Manuset måste vara väldigt starkt och engagerande, säger Tomas Ledin. Och det är det. Jag blev helt tagen av hur starkt det är och otroligt glad att få vara med i det här sammanhanget.

Känner inte till Ledin

Huvudpersonen i filmen heter Isabella och spelas av Malin Åkerman. Hon säger att hon inte haft full koll på artisten.

– Det är pinsamt att sitta bredvid Tomas och inte ha många kopplingar. Min släkt vet precis vem Tomas är, motsvarigheten till Bruce Springsteen i USA. Jag har hört ”Sommaren är kort”, men annars är Tomas en new discovery.

–Jag har letat efter en bra svensk film i många år, säger Malin Åkerman. Det är en stor utmaning att prata svenska i en roll. Det här manuset är allt jag hoppas på.

Hennes pappa spelas av Johan Ulveson.
– Det är väldigt lustfyllt och upplyftande. Det känns som en liten present att vara med, säger Johan Ulveson.

Bjuder på klassiska hits

Det blir sång och dans kring 16 av Tomas Ledins sånger.
– Så många som möjligt i filmen ska sjunga och dansa. Det är första gången i mitt liv ett projekt jag känner att jag måste göra, säger Edward af Sillén. En dröm att få göra för en svensk publik. Vår ambition är en riktigt storslagen musikalfilm.

Tomas Ledins krogshow ”Showtime" regisserades av Edward af Sillén. Inför arbetet med filmen fick han frågan om vilka sånger som kunde passa.

– ”Vasa” bad mig om en Spotify-lista på en 30-40 låtar jag var nöjd med, säger Tomas Ledin.

– En av de första låtarna jag lärde mig spela var ”Knivhuggarrock”, berättar Per Andersson som spelar Isabellas bästa vän.

Rollfigurerna är gamla klasskamrater. Jonas Karlsson spelar Edvin.

– Jag har precis spelat Tomas svärfar i en annan film, ”Ted”. De där låtarna är en del av vårt undermedvetna. Jag minns när Tomas var med i Melodifestivalen med ”Just nu”, säger Jonas Karlsson. Den första Melodifestival jag minns och jag tänkte ”Fan vad det där är hårt. Det här är punk!”.

Publisert:

LÄS VIDARE