Hånades för sin kropp

avMartin Ekelund

Publicerad:
Uppdaterad:

”Grillad”-avsnittet med Harryson stoppat: Det blev underlig stämning

Foto: Robin Nordlund, Krister Hansson, Björn Lindahl
"Det blev lite tjatigt", säger Anders Berglund. Han var med Harryson under grillningen, som mest fokuserade på skådespelarens vikt. Programledare Thomas Järvheden tycker inte att programmet blev roligt och grillare Alex Schulman säger att Harryson mest satt och var sur.

För två veckor sedan stoppades grillningen av Peter Harryson eftersom den var för dålig.

Enligt Nöjesbladets källor kommer SVT aldrig att visa programmet.

– Om det inte känns tillräckligt roligt så har jag ingen lust att sända det, säger Thomas Järvheden, programledare för ”Grillad”.

Foto: Foto: CASPER HEDBERG
”Har de beslutat sig för att inte sända så får det stå för dem”, säger Peter Harryson.

”Grillad” i SVT har haft en tuff start med hårda sågningar, flera avhopp och sviktande tittarsiffror. I förra veckan avslöjade Nöjesbladet att radioprogramledaren Lotta Bromé anmält programmet till Granskningsnämnden efter ett skämt där det insinuerades att hon skulle vara kriminell.

Nu verkar ytterligare ett bakslag drabba humorsatsningen. Enligt en källa med insyn i produktionen har SVT beslutat att inte visa ett avsnitt med Peter Harryson. Grillningen av den 61-årige skådespelaren skulle egentligen ha sänts den 27 mars men ersattes då med Anna Book.

”Har inte självdistans”

Nöjesbladet har varit i kontakt med flera av de komiker som deltar i programmet och de flesta bekräftar att diskussioner om att helt skrota avsnittet har förts.

– Jag tycker att det vore klokt av SVT om de lyfter det. Det viktigaste för att det ska bli bra är att den som blir grillad har självdistans – det hade inte Peter. Han satt mest och var surmulen, säger Alex Schulman och fortsätter.

– Det blev en rätt underlig stämning i studion. Kafkastämning.

”Inget sväng i studion”

Komikern Tobias Persson beskriver samma sak.

– Peter bjöd inte på allt för många leenden. Jag skulle inte skrika mig hes om det inte sänds i och med att det inte blev något sväng i studion.

Peter Harryson vill själv inte kommentera inspelningen.

– Har de beslutat sig för att inte sända så får det stå för dem, säger han.

”Tjatigt”

Enligt både producent Richard Slätt och musikern Anders Berglund, som medverkade som Peter Harrysons vän, handlade många av skämten om skådespelarens vikt.

– Det blev lite tjatigt när varenda en skämtade om det, säger Berglund.

Programledaren Thomas Järvheden tycker inte heller att Peter Harryson-grillningen var lyckad.

– I och med att vi har bra program som är på väg att gå så skulle det kännas tråkigt att avsluta med ett som spelades in i början innan allt hade satt sig, säger han.

Ingen bra stämning

Enligt Emma Kronqvist, ansvarig utgivare för ”Grillad”, har något formellt beslut inte tagits om att ställa programmet. Men hon håller med Thomas Järvheden om att det inte är det bästa avsnitt de spelat in.

– Det var inte en sådan jublande stämning som vi är vana vid att ha, säger hon.

Beslut kommer att fattas nästa vecka, men enligt Nöjesbladets källor är deltagarna redan informerade om att programmet aldrig kommer att visas.

Publicerad: