Michael Jackson

”Kan det vara så att han har fejkat sin egen död?”

NÖJE

Aftonbladets Magnus Sundholm chattade om stjärnan

Magnus Sundholm.

Jenny säger: Hur stor chock var det här egentligen? En del säger att han mått bra medan andra säger att han varit i dålig form.
Magnus Sundholm säger: Det var en jättechock. Det har inte funnits några officiella rapporter om att han har varit i dålig form. Tvärtom.
Olov Nilsson säger: Vad händer just nu?
Magnus Sundholm säger: Hans kropp ska obduceras. Redan i eftermiddag kan vi få en preliminär rapport.
Ollie säger: Vet man något om begravningen? Känns som det kommer trilla in högvis med fans som vill hedra Michaels minne.
Magnus Sundholm säger: Inget är sagt om begravningen ännu. Men det är ingen avancerad gissning att påstå att fansen kommer att strömma till. Det finns inte många artister som haft lika hängivna fans som Michal Jackson.
säger: tjena .. hur är stämmningen där nere?
Magnus Sundholm säger: Folk är ledsna, nedstämda. Det är en tryckt stämning. Men det är också en tid när fokus, för första gången på mycket länge, hamnar på artisten Michael Jackson.
Socker säger: Kan det vara så att han har fejkat sin egen död och går vidare någon annanstans? Jag hoppas nästan det är så. Eller var han väldigt sjuk som det påstås?
Magnus Sundholm säger: Ett av hans kvinnliga fans som för tre dagar sedan såg honom repetera inför showerna i London sa att hon inte såg Michael Jackson. Hon sa, ”Jag såg ett skelett”. Han är tyvärr död.
varför blir man sÃ¥ berörd av det som har hìnt? säger: varför blir man så berörd av just jackson död?
Magnus Sundholm säger: Sannolikt för att hans död skedde så oväntat och så plötsligt. Och för att han var en ikon. Det finns få personer i världen som är lika kända som Michael Jackson var. Nästan alla har någon slags relation till honom, något personlig minne till hans musik.
Jenny säger: Hur många reportrar och journalister är där?
Magnus Sundholm säger: Det är omöjligt att svara på. Men vi pratar hundratal. Och fler är på väg.
Ingela säger: Anser du att MJ:s död är lika stort som när nyheten om Elvis död kom? Kan man jämställa dem två?
Magnus Sundholm säger: Absolut. Det finns många likheter mellan hur de levde och - troligtvis - hur de dog.
R.I.P säger: vad betyder MJ för dig?
Magnus Sundholm säger: Jag har vuxit upp med hans musik. Jag tycker att han var en fantastisk artist.
E säger: Skuldsatt över öronen för visso, men: finns det något testamente som man vet om nu? Och hur tror man att tillgångarna kommer delas upp?
Magnus Sundholm säger: Så sent som för en månad sedan hade han 400 miljoner dollar - motsvarande 3,2 miljarder kronor - i skulder. Det kommer säkerligen att ta mycket lång tid att reda upp i hans trassliga affärer. Han har exempelvis fortfarande en rad aktuella stämningar mot sig i domstolar runt om i världen. Processerna fortsätter trots att han är borta.
george säger: Hur många var utanför sjukhuset?
Magnus Sundholm säger: Jag hörde en polisuppgift som hävdade runt 500 fans.
Jimmy säger: Vad är det som händer angående det här med att MJ's läkare är försvunnen. Är det stort nyhetspådrag kring just det?
Magnus Sundholm säger: Ja. Läkaren torde ha möjligheten att reda ut de flesta frågetecken kring Jacksons död. Inte minst intressant vore en granskning av hans receptutskrivande.
Vad hìnde innan han dog? säger: Vad hände innan han dog?
Magnus Sundholm säger: Kvällen innan han dog repeterade han. En av hans advokater uppger att MJ då var sjuk, men den uppgiften har tillbakavisats av en av Michaels bröder i dag.
säger: Vet man vad som orsakade hans död?
Magnus Sundholm säger: Nej. Men att döma av Brian Oxmans uttalande tyder mycket på att det kan ha varit en överdos mediciner. Oxman är klanen Jacksons familjeadvokat.
säger: Annika Mikkelsen här: Detta kom som en chock, världens efter Elvis största kung är borta *saknar*.... Hur ser du nu ut i LA? Är det samling någonstans där fansen sörjer???
Magnus Sundholm säger: Fansen söker sig överallt där de kan sörja Michael Jackson offentligt. I går var det UCLA Medical Center och avspärrningarna på gatan i Holmby Hills där han bodde gäller fortfarande. Men det är också en strid ström av besökare till hans stjärnor på Hollywood Boulevard.
säger: Känner ni journalister att det har skrivit alltför elakt om Michael Jackson?
Magnus Sundholm säger: Nej. Vi har försökt rapportera utifrån det som skett. Michael Jackson var en egendomlig figur och mycket av det media kritiserades för att rapportera om låg han och hans PR-makare själv bakom. Jag syftar bland annat på historierna om chimpansen Bubbles, syretältet som han påstods sova i och Elefantmannens skelett. I efterhand har hans PR-makare erkänt att han läckte de historierna till media i syfte att göra Jackson mer excentrisk och att Jackson själv älskade det.
säger: Har man hört något om hans syrra Janet jackson...Vart var hon när Michael dog?
Magnus Sundholm säger: Janet Jackson har varit frånvarande i rapporteringen så här lång. Vi vet att La Toya var på sjukhuset när Michael dog och att hans mamma kom dit.
Johanna säger: Har du sett några företag som har försökt profitera på Jacksons död redan nu?
Magnus Sundholm säger: Nej. Hittills har rapporteringen handlat om de som förlorar pengar - såsom arrangörerna av gigen i London.
BK säger: Hej! Hur kommer han att hyllas tror du? Blir det en storartad begravning?
Magnus Sundholm säger: Absolut. Det lär bli ett farväl värdigt hans berömmelse. Hans udda sidor lär aldrig glömmas men hans musik kommer att leva i evighet.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Michael Jackson

ÄMNEN I ARTIKELN

Michael Jackson