Spelar med Judas Priest

NÖJE

H.E.A.T. på turné i Japan: Vi ska bli störst

1 av 2

Från Skansen till Tokyo. H.E.A.T. håller verkligen på att bli Big in Japan.

I höst ska bandet spela med Judas Priest och Slayer.

– Det blir startskottet för H.E.A.T:s framfart i Japan. Vi ska bli världens största rockband, säger sångaren Kenny Leckremo.

I går kväll stod de på scenen i ”Allsång på Skansen” och framförde hitlåten ”1000 miles”. Och inom kort beger sig bandet över tusen mil till Tokyo för att spela på hårdrocksfestivalen Loud Park. Den 18 oktober uppträder de med storheter som bland annat Judas Priest, Slayer och Megadeth.

– Det kommer att bli grymt häftigt, säger trummisen Crash.

”Wow, vilka siffror”

Bandet förstod att de höll på att bli stora i Japan när de var ute på sin Europaturné i slutet av januari. Efter konserten kom ett H.E.A.T.- fan fram som rest ända från Japan för att se dem spela.

– Hon sa att det finns tre band som kommer att bli stora i Japan i år och H.E.A.T. är ett av dem, säger Crash.

Albumet släpptes i Japan den 29 januari i år.

– Vi trodde inte våra ögon när vi såg försäljningssiffrorna. Wow, säger Crash.

Någon dag efter albumet släppts reste några skivbolagsmänniskor från Japan för att träffa bandet i Sverige. Deras uppmaning var att bandet snarast skulle bege sig till landet för att turnera.

– De sa att det är ett sådant tryck efter H.E.A.T. i Japan, säger bandet.

H.E.A.T.-festival

I höst beger sig därför H.E.A.T. till Japan för första gången. Förutom Loud Park-festivalen kommer de bland att göra promotion, träffa japanska skivbolag och göra mindre spelningar.

– Det blir startskottet för H.E.A.T:s framfart i Japan. Vi ska bli världens största rockband. Vi ger inte oss förrän vi står där på Long Beach i USA. Man sår frön just nu lite här och var. Vi slår ut vingarna. Vi är the Swedish sumarays, säger Kenny Leckremo.

Men först väntar fler spelningar runt om i Sverige. Redan i morgon står de på scenen i Luleå och i september ska de även spela på H.E.A.T.-festivalen i Tyskland. Bandet är osäkra om festivalen tagit sitt namn från dem.

– Vet inte faktiskt. Det kan ju hända, säger de och ler.