Fick morfin mot plågan

NÖJE

Petra Mede akut till sjukhus strax innan Melodifestivalen

1 av 4 | Foto: Petra Mede hade stora problem med ryggsmärtor under Melodifestivalen. I går avslöjade hon att det var nära att hon tvingades leda tävlingen i rullstol.

Programledaren Petra Mede, 39, fick morfin och tvingades att akut uppsöka sjukhus bara någon vecka före Melodifestivalen i Göteborg.

Under ett krismöte bestämdes att hon skulle leda Melodifestivalen i rullstol om hon inte blev bättre.

Det var dramatiska dagar innan Melodifestivalen hade premiär i Skandinavium i Göteborg i februari i år.

Bara någon vecka innan programledaren, Petra Mede, 39, skulle stå på scen och sjunga Alcazars hit ”Stay the night” drabbades hon av akuta smärtor i ryggen.

Framträdandet i fara

– Ryggen pajar, det smäller till och låser sig helt. Det har varit för mycket belastning och för intensivt och stressigt. Jag åker in på akuten, får morfin, berättade Petra Mede i sitt ”Sommar”-program i P1 i går.

Hennes framträdande var i fara. Men under ett krismöte hemma i Petra Medes vardagsrum kom en av hennes managers med idén att hon skulle leda Melodifestivalen sittandes i rullstol om hon inte blev bättre.

Gråter och skrattar

– Ja, säger jag. Då gör jag det i rullstol. Jag ligger där, lite lätt omtöcknad av morfinet, jag gråter för jag har ont, jag skrattar för det är så komiskt, två sidor av samma mynt, sa Petra Mede i ”Sommar i P1”.

Genom specialbehandling blev ryggen bättre. De tio metrarna mellan logen och scenen i Skandinavium var dock för långt för att hon skulle kunna gå.

Från rullstol till dans

– Artisterna gör rejält stora ögon när jag i en underbar rosa Lars Wallin-galaklänning åker förbi dem i rullstol och ropar: Om fem minuter dansar jag. Och fan i mig, det gjorde jag också.

Manlig kollega

SVT hade också planer på att ha med en manlig programledare. Något som Petra Mede inte nappade på.

– Det här med att ha en man vid sin sida tycker jag är lite överskattat. Ska jag göra det här, ska jag göra det själv, berättade hon.

Petra Mede har en kronisk skada i ryggen som hon skadade när hon som 20-åring tränade balett.