”Just nu är jag inne i en piratfas”

Sofis modes Nina Johansson mötte Jade Jagger under Sverigebesöket.
NÖJE

Hon växte upp backstage på Roling Stoneskonserter och hade Andy Warhol som barnvakt. Sofis mode har träffat designern och festprissen Jade Jagger.

Foto: AP
Jade Jagger gillar kläder som syns och är glammiga.

Pappa Mick Jagger är sångare i Rolling Stones. Mamma Bianca Jagger är före detta modell, skådespelerska och stilikon och leder organisationen "World Future Council".

Själv reser Jade Jagger, 38, världen runt med en turnerande fest samtidigt som hon gör pr för sin smyckes- och klädkollektion. allt under namnet Jezebel, hennes mellannamn.

Men det är ingen typisk rockdotter vi möter. Jade Jagger är solbränd, har höga klackar i guld, guldjacka och fjädrar i håret.

Hur glamourös är du?

– Jag är nog glamourös på ett rätt okonventionellt sätt. Jag menar, jag älskar läder som syns och är glammiga, men jag har familj – vilket håller mig rätt så nere på jorden. Jag är faktiskt inne i en piratfas just nu, mina vänner kallar mig Jack Sparrow!

Vilket är ditt bästa tips för att känna sig glammig?

– Visa mycket hud! Smycken hjälper också till. Förstärk den del av dig som är din största tillgång.

Hur mycket har dina föräldrar påverkat ditt intresse för kläder och stil?

– Mina föräldrar har unika stilar och jag har absolut influerats av vad de har åstadkommit i sina liv. Samtidigt vill nog alla vara självständiga. När mamma ar som mest elegant och sofistikerad körde jag på punkstilen, till exempel.

Har du någon annan stilförebild?

– Jag gillar inte det här med stilikoner. Jag tycker det har gått för långt Man kan absolut tycka att någon har en cool stil, men i dag går så mycket ut på att kopiera kändisars stilar att alla riskerar att bli copycats och förlora sin egen identitet.

Okej, men om du måste nämna två personer med snygg stil?

– Då väljer jag Coco Chanel och Mary-Kate Olsen. De är varandras raka motsatser i utseende, me i mod och uttrycksfullhet är de väldigt lika.

Du reser runt i världen och anordnar fester. Trivs du på turné?

– Jag älskar det! Jag följde ofta med pappa på turné, så jag antar att det får mig att känna mig som hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode