Tv-bonden om inspelningen: ”Som att bli hjärntvättad”

Avslöjar nervpärsen i ”Bonde söker fru”

Kärleksjakten i tv blev tuffare än mjölkbonden Alexander, 35, hade trott.

I Aftonbladets podcast ”Tv-bönderna och kärleken” berättar han att han kände sig hjärntvättad under inspelningarna av ”Bonde söker fru”.

– Man blir väldigt psykologiskt påverkad, säger han.

När inspelningarna av ”Bonde söker fru” drog igång blev mjölkbonden Alexander chockad över hur hårt medverkan tog på hans psyke.

– Det kändes definitivt som att bli hjärntvättad. Det är ju produktionens påverkan, så är det ju i alla tv-program. Man blir väldigt psykologiskt påverkad av en sådan här grej och det kanske var mer än jag hade räknat med, säger han i Aftonbladets podcast ”Tv-bönderna och kärleken”.

Han fortsätter:

– Jag trodde inte att det skulle vara en sådan påverkan, inte så styrt. Jag trodde det skulle vara lättare att genomföra det än vad det var.

”Tuffa frågor”

Tuffast var att ständigt leverera och svara på frågor framför kameran.

– De ställer väldigt tuffa frågor och man ska försöka svara på allting på ett så bra sätt som möjligt. Framför allt inte säga något nedvärderande om någon annan människa. Man måste säga det på ett bra sätt och hitta ord för det så att ingen blir sårad.

Alexander tycker att pressen delvis gjorde att han framstår som en annan person i tv än i verkliga livet.

– Jag gillar att ha kontroll och jag hade överhuvudtaget ingen kontroll över den situationen. Så nervös är jag egentligen inte i verkligheten, säger han.

Psykolog på plats

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, förstår att Alexander upplevde tv-inspelningarna som en nervpärs.

– Jag förstår verkligen att man kan känna sig både nervös och pirrig inför speeddejtingen. Det är en speciell och ovan situation där massor med förväntningar och känslor står på spel, säger hon.

Hur jobbar ni för att säkerställa deltagarnas psykiska hälsa under inspelningarna?

– Vi har duktig och kunnig personal på plats och även en psykolog för att kunna stötta både bönder och brevskrivare utifrån de behov som kan uppstå på inspelningsplats.

Övriga bönder i årets ”Bonde söker fru” är getbonden Oscar, 22, köttbonden Jimmy, 37, och mjölkbonden Pelle, 28. I ”Kärlek åt alla” letar skogsbonden Ulf, 56, lammbonden Mattias, 26, och köttbonden André, 24, efter sina framtida livskamrater.

”Bonde söker fru” sänds onsdagar klockan 20.00 på TV4. Ett nytt avsnitt av ”Tv-bönderna och kärleken” släpps varje onsdag klockan 21.00.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I andra avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar mjölkbonden Alexander varför han kände sig hjärntvättad under inspelningen.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE