Linda Bengtzing

Linda Bengtzing: Jag har druckit varje dag sen i mars

”Har inte tagit ut någon lön ur min firma sedan december”

Av: 

Rasmus Karlsson

Bengtzing har haft ett tufft år.
Bengtzing har haft ett tufft år.

NÖJE

Coronapandemin har slagit hårt mot Linda Bengtzing.

I podcasten ”Fundamentalt” berättar Mellostjärnan om det ekonomiskt tuffa året.

– Jag har inte tagit ut någon lön ur min firma sedan december, säger hon.

Linda Bengtzing, 46, var en av många som sökte ekonomiskt bidrag hos Kulturrådet tidigare i år. Mellostjärnan har haft det tufft sedan coronapandemin fick livebranschen att tvärnita.

I podcasten ”Fundamentalt” med Anna Hegestrand och Jacob Liebermann berättar Bengtzing att hon blir helt gråtfärdig när hon tänker på hela situationen.

– Det har stressat mig mycket mer än vad jag tror. Jag har nästintill blivit sjuk av det. Jag stressar fast jag inte vet det. Jag har aldrig varit arbetslös. Ge mig bara någon stimulans, säger hon.

”Har druckit varje dag sen i mars”

Trion pratar även om att det har blivit ett och annat glas vin under pandemin.

– Jag har druckit varje dag sen i mars, säger Linda Bengtzing i podcasten.

När Aftonbladet når henne över telefon utvecklar hon sina tankar kring drickandet.

– Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag. Jag har låtsas jobba och stängt arbetsdagen genom att hälla upp ett glas. Jag är ingen alkoholist, jag dricker alldeles för lite om man frågar alla jag känner. Men nu har det varit så nästan varje dag och det är ju en dålig vana i sig, säger hon.

Linda Bengtzing har även målat under pandemin.

Fixade nytt jobb på två minuter

Så fort hon blev utan jobb agerade hon blixtsnabbt för att kunna få en fortsatt inkomst.

– Jag tror att det tog två minuter innan jag hade skaffat mig ett nytt jobb. Delvis ringde jag min kompis, en dagismamma, som har cateringfirma och hon sköter även begravningar för flera av Stockholms kyrkor. Så det är nog många förvånade begravningsgäster som blivit serverade av mig och tyckt det varit jättemärkligt. Sen står jag även i kök med hårnät och gör saker, säger hon i podcasten.

”Vår bransch är ju död”

Men trots nya, lite annorlunda uppdrag, har Bengtzings ekonomi fått sig en törn efter inställda spelningar och konserter.

– Av någon anledning tittar man på sitt konto hela tiden nu. Jag har inte tagit ut någon lön ur min firma sedan december, kanske januari i år, säger hon i podcasten.

– Jag tror inte man förstår vidden av det. Vi har blivit ifråntagna hela vårt yrke. Vår bransch är ju död.

”Jag har legat ganska risigt till”

En anledning till det tunga ekonomiska läget är en investering som kom mitt i pandemin. Men trots det väljer Bengtzing att tänka positivt.

– Jag vill klargöra att jag är gymnasieekonom och har en väldigt bra ekonomisk uppfostran. Det betyder att jag aldrig tömmer ett lager så att säga. Men mitt företag investerade allt ganska nyss, jag tömde mig fullständigt. Så jag har legat ganska risigt till. När jag gör en sån investering har man ingen aning om att det ska komma en pandemi, säger hon till Aftonbladet.

Hur har du mått?

– Jag gnäller inte, men det är inget bra läge för mig. Jag kommer klara mig, men inte hur länge som helst. Vi måste få möjlighet att jobba. Jag måste ha stimulans, annars blir jag tokig. Man blir deppig, man mår inte psykiskt bra. Alla vill vi känna oss behövda och just nu är vi inte det. Jag tror att det är mycket värre än vad alla pratar om.

 

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

10 miljoner i jackpott: Expertens stryktips - allt om spikarna här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Julia Franzén om sin långa kravlista på assistenten: ”Är superpetig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Linda Bengtzing

Coronaviruset