Bebislycka för Bianca Kronlöf

”Det tog fem dygn på SÖS och jag var inte rädd eller orolig en enda gång”

Publicerad:
Uppdaterad:
Bianca Kronlöf och Petter Oest har fått barn.
Foto: KARIN TÖRNBLOM
Bianca Kronlöf och Petter Oest har fått barn.

NÖJE

Bebislycka!

Bianca Kronlöf har blivit mamma och berättar om glädjen på Instagram.

”Jag klarade det, både fysiskt och psykiskt! Jag har fött ett barn! Helt jävla sjukt”, skriver hon.

Skådespelaren och komikern Bianca Kronlöf, 35, har fått sitt första barn tillsammans med pojkvännen Petter Oest, 35. I januari gick hon ut med att hon var gravid och kunde knappt fatta det själv. Nu visar Kronlöf upp bebislyckan på Instagram.

”Jag klarade det, både fysiskt och psykiskt! Jag har fött ett barn! Helt jävla sjukt. Det tog fem dygn på SÖS och jag var inte rädd eller orolig en enda gång och det är tack vare all fantastisk personal på Södersjukhuset”, skriver hon.

Hyllningen till sjukvården: ”Tryggare än så kan det inte bli”

Under samma Instagraminlägg passar hon på att hylla sjukvården i Sverige och menar att de som inte arbetar inom vården måste ta sitt ansvar.

”Jag har varit rädd för att göra det här, gått i samtal (gratis) träffat barnmorskor (gratis) legat inne på sjukhuset i fem dygn (gratis) fått smärtstillande, mat, rum, kläder, (gratis, gratis, gratis) och inte en enda gång behövt oroa mig för att ”har jag råd med det här” medans värkarna kom och smärtlindring sattes in. När vi behövde stanna på sjukhuset behövde jag inte kolla av med nåt jävla försäkringsbolag om det ingår i mitt avtal. Jag har varit patient, inte kund. Tryggare än så kan det inte bli”, skriver hon.

När Aftonbladet Nöje når Bianca Kronlöf över sms hänvisar hon till sitt Instagraminlägg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN