Youtubern Myka Stauffer lämnade bort sin adoptivson: ”Tar fullt ansvar”

Fick massiv kritik på sociala medier

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
 Myka Stauffer.
Foto: YOUTUBE
Myka Stauffer.

Youtubeprofilen Myka Stauffer och hennes man lämnade bort sin autistiske adoptivson – och möttes av hård kritik.

Nu ber Myka Stauffer om ursäkt för smärtan hon orsakat.

”Jag är så ledsen över att ha gjort så många kvinnor som såg upp till mig som mamma besvikna”, skriver hon på Instagram.

Det var i slutet av maj som det amerikanska paret Myka och James Stauffer i en Youtubevideo berättade att de lämnat bort sin adoptivson Huxley till en annan familj som passar hans behov bättre, något Aftonbladet då skrev om.

Kritiserades hårt

Paret, som har fyra biologiska barn, adopterade fyraårige Huxley från Kina under hösten 2017. Han diagnostiserades senare med autism, och de menade att han hade mycket mer specialbehov än vad de fått veta på förhand.

Myka Stauffer, som har hundratusentals följare på Youtube och Instagram, och möttes av hård kritik efter beskedet, där många har engagerat sig i fallet och undrar om paret skulle ha gett upp sitt barn om det handlade om att något av deras biologiska barn skulle få samma diagnoser, medan andra skrivit att de nu slutar följa familjen.

Men det finns också de som stöttat beslutet, eftersom Huxley nu fått ett bättre hem.

Foto: YOUTUBE
Youtubeparet Myka och James Stauffer.

”Naivt, dumt”

I ett Instagraminlägg, drygt en månad efter beskedet, ber nu Myka Stauffer om ursäkt till sina följare.

”Jag vill först och främst be om ursäkt för tumultet och tar fullt ansvar för all den smärta jag orsakat. Det här beslutet har gjort många så ledsna och jag är så ledsen över att ha gjort så många kvinnor som såg upp till mig som mamma besvikna”, inleder hon inlägget.

Hon ber också om ursäkt för att hon var för naiv och inte förberedd när hon startade adoptionsprocessen, och säger att händelsen med Huxley är det jobbigaste hon någonsin varit med om.

”Jag ville så desperat hjälpa till att jag var villig att ta hem vilket barn som helst som behövde mig. Det var naivt, dumt och arrogant.”

Förnekar anklagelser

Myka Stauffer skriver dock att hon inte kan önska att något av detta aldrig hade hänt, eftersom Huxley nu är i USA och får all hjälp han behöver. Hon skriver också att hon vet att han är lyckligare än någonsin i sitt nya hem.

Hon förnekar anklagelserna om att paret ska vara under utredning efter händelsen, och förnekar också att de adopterat ett barn bara för att bli rika.

”Vi fick en mindre summa pengar för de videor när vi hade med Huxley och hans resa, varje öre och mycket mer gick till hans läkarbehandlingar”.

Myka Stauffer avslutar inlägget med att säga att de älskar Huxley och vet att det var rätt beslut för honom och hans framtid att lämna bort honom till den nya familjen.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN