Dotter uppfyller drömmen utan publik

Av:  Elin Swedenmark/TT

Trots att det gapar tomt framför scenen känns det som en barndomsdröm som går i uppfyllelse när Dotter deltar i "Allsång på Skansen" för första gången.

– Det blir något unikt, säger hon.

Det är dags för sommarens tredje allsångskväll på Skansen, med artisterna Darin, Amanda Ginsburg, Nisse Hellberg. Och Dotter, som gör sin debut på Sollidenscenen.

– Jag har tittat på "Allsången" sedan jag var liten och har alltid känt att den där scenen vill jag stå på. Så det känns väldigt häftigt, en barndomsdröm går i uppfyllelse, säger hon.

Men att en global pandemi skulle göra att Skansens sjungande publik försvann var knappast något hon drömde om som barn. Dotter tar dock saken med ro.

"Inte samma känsla"

– Man har ju börjat vänja sig lite vid sådana typer av gig, jag har gjort några sådana nu. Det känns speciellt men det är så roligt att vara med i alla fall, säger hon.

Det speciella upplägget är ett bevis på hur bra vi människor är på att anpassa oss, tycker sångerskan.

– Man får tänka att det är lite annorlunda format bara. Det är fortfarande "Allsång på Skansen" även om det inte blir samma känsla när publiken inte kan sjunga med. Men det blir något unikt. Det är ett år man alltid kommer att minnas, så det är ändå kul att få ta del av det.

33-åriga Dotter, eller Johanna Jansson som hon egentligen heter, slutade efter en poängrysare som två i årets Melodifestival med låten "Bulletproof".

"Glatt överraskad"

Under våren hade hon hoppats på att få åka ut och turnera och rida på framgången. Nu känns "Allsången" som plåster på såren efter de grusade planerna.

– Jag är så glad över hur bra det har gått för min låt ändå. Det är så klart tråkigt att man inte har fått komma ut och spela men det viktiga är att folk har tagit den till sig och lyssnat på den mycket. Jag är fortfarande så glatt överraskad.

TT: Vilken låt förknippar du särskilt med sommaren?

– Precis innan sommaren kom igång tänkte jag på "Idas sommarvisa". Den har jag alltid sjungit i början av sommaren och sedan kommer det igång! Det är väldigt mysigt och en riktig sommarsång för mig. Alla de här Per Gessle-låtarna från när man var liten också. Jag var barn på 90-talet och vi gick alltid och sjöng på "Jag går och fiskar" och "Juni, juli, augusti".

"Allsång på Skansen" sänds på tisdagar klockan 20 i SVT.

Publisert: