Bianca Ingrosso

Trots fällningarna: Bianca vägrar ändra sminkreklamen

”Inte män som styr och ställer”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Bianca Ingrosso ångrar inte reklamen.

Hon tänker fortsätta att marknadsföra sitt sminkmärke på samma sätt – trots att kampanjerna fällts för sexism.

– Jag förstår inte varför unga kvinnors sätt att uttrycka sig på i bild och i video ska bedömas av nån annan än oss själva, säger hon.

Bianca Ingrosso, 25, ångrar inte hur hennes sminkmärke Caia Cosmetics marknadsförts, trots att företaget flera gånger har fällts av Reklamombudsmannen de senaste månaderna.

Tidigare har hon hänvisat till ett officiellt uttalande från företaget, men när Nöjesbladet träffar henne i samband med säsongspremiären av ”Wahlgrens värld” säger Bianca Ingrosso att de inte har tänkt om eller tänker arbeta annorlunda med marknadsföringen framöver.

Tänker inte ändra

– Nej. Det är jag som ung kvinna som står bakom kampanjerna och idéerna och även jag som står framför kameran tillsammans med andra unga kvinnor som alltid är med på noterna. Man får helt fritt göra vad man vill framför kameran, och de får godkänna och vi får godkänna. Jag förstår inte varför unga kvinnors sätt att uttrycka sig på i bild och i video ska bedömas av nån annan än oss själva. Det är inte män bakom de här kampanjerna som styr och ställer, det är jag, säger hon.

Tre gånger under hösten fälldes olika reklamkampanjer som gått i sociala medier av Reklamombudsmannen. I en kampanj som marknadsförde ett läppstift syntes en kvinna slicka utmanande på en godisklubba, medan en annan lät mjölk rinna ur sin mun, ner över halsen och över bröstkorgen.

RO: ”nedvärderande för kvinnor”

Reklamombudsmannen slog fast att kampanjen var sexistisk och skrev i sitt beslut: ”Framställningen av kvinnorna saknar koppling till de sminkprodukter som marknadsförs. Reklamen framställer därför kvinnorna som sexobjekt på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet”.

– Jag förstår att alla tycker olika och har olika sätt att uttrycka sig. Men det är 2020 nu. Vi säljer smink, men vi säljer också en känsla och alla tjejers egen rätt att få vara exakt som den vill.

Så trots de här tre fällningarna så tänker du inte be om ursäkt för det?

– Jag tänker aldrig be om ursäkt för hur jag... Jag kan säga: ”Åh, vad tråkigt att du inte tycker om den här kampanjen”. Men jag har jättekul på mina plåtningar och trivs jättebra med sättet jag poserar på bild.

”Wahlgrens värld” sänds på Kanal 5 och Dplay torsdagar 21.00.


PODD Därför fälls Bianca Ingrossos reklam

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig om sexistisk reklam och varför man fällt Bianca Ingrosso tre gånger under hösten.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Bianca Ingrossos rekordvinst på 27 miljoner: ”Viktigast att ha kul på jobbet”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bianca Ingrosso

Wahlgrens värld

Sexism

Smink

Kanal 5

Reklamombudsmannen