Paolo Roberto sparkas från TV4

Kritiseras hårt av kanalen: ”Kommer inte att leda några tv-program hos oss”

Paolo Roberto sparkas från TV4.

Efter sexköpet står det klart att Paolo Roberto inte längre kommer att leda några program för kanalen.

”Vi meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skriver TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg i ett sms.

Först stod det klart att Paolo Roberto, 51, sparkats från den kommande säsongen av ”Farmen” på TV4 efter att han natten mellan torsdag och fredag gripits för sexköp.

Nu meddelar TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg att kanalen helt avslutar sina samarbeten med Paolo Roberto, som därmed i praktiken får sparken.

”TV4 Media tar kraftigt avstånd från programledarens oförsvarliga agerande och meddelade honom i morse att han inte kommer att leda några tv-program hos oss”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Då har han tidigare också skrivit angående den populära dokusåpan ”Farmen” som Paolo Roberto lett sedan 2015:

”Vad gäller frågan om han kommer fortsätta leda ’Farmen’ så är svaret: ”Nej”.

Även Coop-butikerna har slutat att köpa in hans produkter.

– Vi har fattat ett beslut att inte köpa in fler produkter just nu, vi för en dialog med leverantören, säger Helena Esscher, presschef på Coop till Aftonbladet.

Under fredagskvällen kom även byggvaruhuset K-Rauta med beskedet att de drar in samarbetet med Paolo Roberto.

– Så fort vi fick vetskap om det brott Paolo begått och erkänt så var beslutet att avsluta detta samarbete väldigt enkelt, säger Erik Öhlin, operativ chef för företaget till Expressen.

Skulle spelats in i sommar

I samband med säsongsavslutningen av ”Farmen” tidigare i våras efterlyste TV4 nya deltagare till nästa säsong som ska spelas in under sommaren 2020 och planeras att sändas 2021, men nu tvingas kanalen söka efter en annan programledare, efter att Paolo Roberto fått sparken.

Paolo Roberto har också synts återkommande i TV4:s matlagningsprogram ”Mitt kök” som sänds i anslutning till ”Nyhetsmorgon” men efter att först ha valt att inte kommentera Aftonbladets uppgifter om att TV4 valt att avsluta allt samarbete med Paolo Roberto valde kanalen sen att bekräfta att han sparkas från kanalen.

I en intervju med TV4 Nyheterna erkände Paolo Roberto på fredagseftermiddagen att han köpt sex.

Angående intervjun i TV4 Nyheterna säger kommunikationschefen Charlie Forsberg via sms:

”Vi har fria och oberoende nyhetsredaktioner som måste svara för sina egna publiceringar.”

Erkänner i tv-intervju

Totalt grep polisen 11 personer under en razzia natten mellan torsdagen och fredagen. 10 av dem erkände köp av sexuell tjänst och en av dem var Paolo Roberto. Razzian leddes av Norrmalmspolisen och resurser från Södermalmspolisen och Nationella operativa avdelningen, NOA, deltog också i spaningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisutredningen ha visat att Paolo Roberto betalat 1 500 kronor till en kvinna från ett av Europas fattigaste länder.

I en intervju med TV4:s Jenny Strömstedt talade han under fredagseftermiddagen ut om brottet.

– Jag har köpt sex, säger han i intervjun och beskriver prostitution som ”det smutsigaste som finns”.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad eller... hon är inte där för att det är jättetrevligt, säger Paolo Roberto.

Publisert:

LÄS VIDARE