Stina Wollter avstängd från Instagram

avAndreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Stina Wollters, 55, Instagramkonto är raderat.

Det var i fredags morse som radioprofilen upptäckte att hennes konto var borta.

– Jag har inte publicerat några bilder som bryter mot några regler, men i morse fick jag ett meddelande från dem och upptäckte att de hade stängt kontot, säger hon.

Radioprogramledaren, konstnären och kroppsaktivisten Stina Wollter hade hundratusentals följare på sitt konto. Under drygt sex år har hon publicerat bilder där hon förespråkat feminism och kroppsaktivism. Men nu är kontot med bilderna borta.

– Det är typ sex års innehåll, poster och bilder som är borta, det är klart det känns fruktansvärt tråkigt. Jag tycker bara det är fel, säger hon.

Wollter beskriver sitt konto och dess kommentarsfält som ett tryggt uppehållsrum som var fyllt av positivitet.

– Mitt konto har varit en bra plats att vara på, det är så ovanligt med ett så stort konto där människor känt sig trygga med bra innehåll, säger Stina Wollter.

1 av 2 | Foto: Lasse Allard / AFTONBLADET / 2116
Stina Wollter vet inte om hon kommer orka starta upp ett nytt Instagrakonto.

Punktmarkerad av Instagram

Enligt Stina Wollter ska anledningen till att kontot raderats vara för att hon delade en film med bilder som ska vara godkända av Instagram. Men när hon la upp filmen på kontot så raderades det.

– Jag la upp en film med bilder som de anser inte bryter mot reglerna men då tas mitt konto bort, så det tyder på att de punktmarkerar vissa konton. Men hade de granskat mina bilder hade de sett att jag inte har några poster som bryter mot deras regler. Jag tycker det verkar vara ett systemfel i bedömningen, min tjocka kropp anses äckligare än någon annan kropp som man ser väldigt mycket mer av, säger hon.

Kändisar sluter upp

Flera personer har lagt upp bilder för att stötta Stina Wollter under hashtagen StinaWollter, bland andra, Linnéa Claeson, 27, Nanne Grönvall, 57 och Mia Skäringer, 42.

– Det känns naturligtvis jättebra med allt stöd.

Kommer du starta ett nytt Instagramkonto?

– Om det här inte går att häva är det inte säkert att jag kommer orka starta ett nytt konto. Förtroendet är fullkomligt brutet, då har de visat att de är ett kvinnohatande företag, säger konstnären.

Nöjesbladet har sökt Instagram utan resultat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM