Bianca Ingrosso i vansinnesfärd på motorvägen

På väg hem från Way out west gick det minst sagt undan för Bianca Ingrosso.

I ett klipp på Instagram stories filmar hon vännen och poddprofilen Rosanna Charles som kör i över 150 km/h.

”Rosanna kör som en idiot”, skriver Bianca Ingrosso.

Influencern och entreprenören Bianca Ingrosso, 27, har tillbringat helgen på festivalen Way out west i Göteborg tillsammans med flera av sina influencervänner.

Under bilfärden hem berättar influencern att hon haft en riktigt bra resa.

”Tack Göteborg för bästa dagarna på så jävla länge”, skriver hon på Instagram.

I ett borttaget inlägg från Biancas Instagram syns att bilen kör i över 150 km/h.
I ett borttaget inlägg från Biancas Instagram syns att bilen kör i över 150 km/h.

Går undan i omkörningsfilen

Men i ett klipp på Instagram stories syns Bianca Ingrosso sitta i en bil tillsammans med några vänner på väg hem från festivalen. Och det går minst sagt undan på motorvägen.

Bakom ratten sitter poddprofilen Rosanna Charles, 33, och Bianca Ingrosso som sitter i passagerarsätet påpekar att poddaren ”kör som en idiot”.

I klippet ser man hur Rosanna Charles kör i över 150 kilometer i timmen i omkörningsfilen. Man skymtar även en 100-skylt vid vägrenen när bilen svischar förbi.

Har tagit bort klippet

Transportstyrelsens hemsida kan man läsa att det vanligaste straffet för fortkörning är att man får sitt körkort spärrat i två månader.

Detta om man kör 31 till 40 kilometer i timmen för fort. Kör man ännu fortare kan man få sitt körkort spärrat betydligt längre.

Efter att Aftonbladet kontaktade Bianca Ingrosso har hon tagit bort klippet från Instagram stories. Hon vill inte kommentera händelsen.

Aftonbladet har utan framgång sökt Rosanna Charles för en kommentar.

Experten: Klippet kan vara bevis

Mårten Schultz är professor i juridik vid Stockholms universitet. Han berättar att man kan dömas för hastighetsöverträdelse i efterhand.

Beroende på omständigheterna kan hastighetsöverträdelser även utgöra andra brott, exempelvis om man genom sin körning utsätter andra för fara. Att köra för fort betyder inte att en fara i juridisk mening har uppkommit, menar Schultz.

– Om en åklagare skulle vilja titta vidare på fallet kan klippet vara ett bevis. Men man kan inte heller utgå från att allt är bevisat och klart bara för att ett klipp antyder att en lagöverträdelse har gjorts, förklarar han.

– Jag tror dock inte att detta ligger högst upp på någon kammaråklagares prioritetslista.

Publisert:

LÄS VIDARE