Mari Jungstedt har en ny kärlek

Marie Jungstedt med nya pojkvännen Thomas Fiskáare.
Marie Jungstedt med nya pojkvännen Thomas Fiskáare.

Mari Jungstedt har mött kärleken.

Men det är ingen ny bekantskap – författaren har faktiskt känt pojkvännen Thomas i över 20 år.

– Han frågade mig om jag skulle tycka det vore jätteknäppt om vi hade en dejt, säger hon.

I början av sommaren släpptes romanen ”Där den sista lampan lyser” som är den sextonde boken i Gotlandsserien om kriminalkommissarien Anders Knutas. Även på det privata planet händer det grejer för författaren Mari Jungstedt.

Sedan drygt ett halvår tillbaka har hon en ny kärlek i sitt liv som heter Thomas Fiskáare. Aftonbladet träffar paret på TV4-galan ”En kväll för vår planet” och efter den obligatoriska fotograferingen på gröna mattan berättar Mari Jungstedt hur allt började. 

– Vi har känt varandra i över 20 år och var faktiskt kompisar i samma villaområde i Älta i Nacka där vi tidigare bodde med våra barn och man umgicks som par och familjer. Men vi hade inte träffats på nästan tio år när Thomas kontaktade mig. Sedan började vi prata och till slut frågade Thomas mig om jag skulle tycka det vore jätteknäppt om vi hade en dejt, säger Mari Jungstedt med ett skratt.

Men de gjorde slag i saken och det ena ledde till det andra.

– Det var ju lite konstigt först eftersom vi hade känt varandra på ett annat sätt. Men vi har faktiskt precis blivit sambor på prov.

Vad är det bästa med Thomas?

– För första gången har jag äntligen hittat en man som kan och gillar att laga mat. Det bästa med Thomas är också hans smarthet och humor, han är så rolig, varm och känslig. Vi har otroligt kul ihop, förklarar Mari Jungstedt och vänder sig mot Thomas Fiskáare som tar till orda: 

– Det finns så mycket att säga om Mari. Hon är världens bästa.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN