Joel Kinnaman

Kinnamans ord till domstolen: ”Managern hotades med gevär”

Ord står mot ord mot Bella Davis – polisanmält varandra

Av: 

Joachim Kerpner

Torbjörn Ek

NÖJE

En domstol i Los Angeles utfärdade i fredags kontaktförbud mot Bella Davis, som skådespelaren Joel Kinnaman menar att han tidigare haft en relation med. Hon menar att hon blev våldtagen av skådespelaren.

Här är Kinnamans ord till domstolen om hur Davis ska ha hotat och trakasserat honom vid ett möte den 25 juli i Lidköping.

Kinnaman hävdar bland annat att en anhörig till Bella Davis riktade sitt gevär mot skådespelarens manager, något som hon förnekar.

Ord står mot ord.

Den 6 augusti utfärdade Los Angeles Superior Court ett kontaktförbud mot Bella Davis, efter att hon anklagat Joel Kinnaman för våldtäkt.

Bevisunderlaget var bland annat Kinnamans redogörelse, via sin advokat, för kvinnans påstådda hot och trakasserier.

Enligt Kinnamans advokat hade Kinnaman och Davis en sexuell relation 2018. Efter det påstås hon ha krävt pengar för inte sprida uppgifter i media om att de haft sex mot hennes vilja.

Möte i Lidköping

Den 25 juli 2021 arrangerades ett möte mellan Kinnamans manager Orlando John, Bella Davis och en av hennes anhöriga i Lidköping. Joel Kinnaman deltog i mötet via telefon. Kinnamans advokat beskriver mötet i domstolshandlingarna:

”Under samtalet med Kinnaman erkände Davis att han inte haft sex med henne mot hennes vilja, men hon sade också att hon var upprörd över hur hon behandlats efter deras andra möte i december 2018. Hon sade bland annat att hon var upprörd över att de haft sex kort tid efter att hon anlänt och att han därefter hade blockerat henne på Instagram, på sin telefon, och på WhatsApp. Hon sade att dessa handlingar gjorde att hon ville straffa honom.”

Svenska modellen Bella Davis.

Under mötet påstås också Davis ha sagt att hon var medlem i det kriminella gänget Crips:

”Hon hotade med att gängmedlemmar skulle skada Kinnaman (”Jag är med i Crips i USA… de letar efter dig nu”). Hon uppgav också att hon pratat om situationen mellan henne och Kinnaman med personer som hon känner i Los Angeles, bland andra Chris Brown, Lebron James och Lil Wayne, som alla var arga på Kinnaman, och att de enligt uppgift var tillgängliga för att skada honom. (”De kommer att göra ditt liv till ett helvete, Joel… Alla i Los Angeles är ute efter dig… Han kommer att förstöra ditt liv så att du inte kan filma mer, Joel”).

Advokaten uppger i domstolshandlingarna att Bella Davis anhörig hade ett gevär, och uppträdde hotfullt:

”Davis sade till Kinnamans manager att hennes anhörig hade ett kriminellt förflutet och att hen ville skada Kinnaman. Vid ett tillfälle under mötet riktade hen sitt gevär mot Kinnamans manager.”

Joel Kinnaman.

”Hade inte ett gevär”

Det förnekas av Bella Davis:

– Det fanns inget gevär, varför är det fokus på min anhörige? Varför lät Orlando den personen sitta i sin bil och zooma med Joel i så fall? Lägg ihop ett plus ett, säger hon.

Vid upprepade tillfällen hävdade Davis, enligt Kinnamans advokat, att hon skulle bli väldigt känd om hon publicerade sina anklagelser:

”Davis sade ”vet du hur mycket pengar jag skulle få och hur känd jag skulle bli om jag tar kontakt med media?”

Under konversationen med managern sade Davis att om Kinnaman ordnade en lägenhet under ett år till henne, ett arbetsvisum till USA, en Wikipedia-sida och en verifierad Instagram-sida, introducerade henne för en Hollywood-agent och ordnade ytterligare kompensation så skulle hon lägga ner sina anklagelser och inte sprida falska anklagelser.

”Farliga vänner” i Los Angeles

Bella Davis påstås också under mötet i Lidköping upprepade gånger ha sagt att hon hade ”farliga vänner” i Los Angeles:

”Personerna i fråga inkluderar rapparna Ghostwriathkilla, Young Money, ASAP Rocky, Flo-Rida, Fabolous TI och Young Thug. Enligt henne ”kommer jag att säga till mina killar i Los Angeles att inte förstöra Joels karriär så snart vi har en överenskommelse”.

Parternas versioner går på punkt efter punkt emot varandra, de har nu polisanmält varandra.

– Förhoppningen är att det här ska hanteras i vederbörlig ordning av myndigheterna, att de får ordning på det hela helt enkelt, säger Kinnamans svenska advokat Gabriel Lidman.

Bella Davis tillbakavisar kategoriskt Joel Kinnamans utsaga till domstolen.

– Inget av det han sagt stämmer. Jag är inte med i nåt gäng och jag har inte varit hotfull. Jag har hela samtalet inspelat. Jag var däremot rädd för Joel. Det känns som att han gör det här för att distrahera från min anmälan om våldtäkt, säger hon.

Läs också: Bella Davis om Joel Kinnaman: ”Han tog hela min själ”

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Joel Kinnaman

LÄS VIDARE

Bella Davis om Joel Kinnaman: ”Han tog hela min själ”

ÄMNEN I ARTIKELN

Joel Kinnaman

Los Angeles

Instagram