Emilio Ingrosso ryter ifrån efter hatet mot dottern Bianca

”Som pappa blir jag helt förtvivlad”

Emilio Ingrosso.
Emilio Ingrosso.

Bianca Ingrossos pappa har fått nog.

Nu ryter han ifrån mot alla som skickar hot och hat till dottern på grund av en julkalender.

”Hela familjen står här maktlös bredvid och ser henne gå sönder en bit i taget”, skriver Emilio Ingrosso.

Tidigare i veckan släppte sminkföretaget Caia Cosmetics en julkalander. Innehållet fick enorm kritik av kunderna som valde att rikta mycket av sin ilska mot Caia:s grundare Bianca Ingrosso, 26.

Nyligen gick hon ut på sin Instagram och bad om ursäkt. Influencern meddelade att hon och Caia skulle ta åt sig av den konstruktiva kritiken, men att det aldrig var hennes mening att lura kunderna. Samtidigt tog hon avstånd från de som skickar hot och hat.

Emilio Ingrosso: ”Det räcker”

Nu har även hennes pappa Emilio Ingrosso, 56, tröttnat på elakheterna. I ett inlägg på Instagram ryter han ifrån.

”Det räcker nu. Jag förstår att man kan bli besviken på en produkt. Jag förstår att den kändes dyr och att man inte fått det man hoppades på. Bianca skulle aldrig någonsin lura någon medvetet. Aldrig. Det vet vi som känner henne”

Han skriver att dottern är begravd i hat och hot som nu rasar in.

”Så jag ber er. Som pappa och människa. Se henne, hon är en vanlig tjej, precis som din syster eller dotter. Med ett hjärta och känslor precis som du har! Det hat du bär på ska inte hällas över på henne. Det får du ta hand om själv. Hon har förstått ert missnöje och Caia som företag får lösa detta på ett företagsmässigt vis. Men privata Bianca. Snälla låta henne vara nu. Hon drunknar, hon kvävs. Just i detta nu. Kan ni alla bara låta henne hämta andan. Vi pratar om en julkalender. En julkalender, inget annat.”

Kritiken mot Caias julkalender har drabbat Bianca Ingrosso personligen.
Kritiken mot Caias julkalender har drabbat Bianca Ingrosso personligen.

Vill se ändring av lag

För Aftonbladet utvecklar han sina tankar.

”Som pappa blir jag helt förtvivlad. Hela familjen står här maktlös bredvid och ser henne gå sönder en bit i taget”, skriver han i ett meddelande.

Han vill se en ändring gällande lagen om trakasserier, och skriver att denna typen av mobbning och hat inte borde få ske.

”Jag förstår att hennes framgång kan sticka i ögonen. Men herregud så denna tjejen sliter. Man borde som människa kunna förstå att ingen luras medvetet. Alla människor, från liten till gammal vill alltid (nästan) prestera och göra sitt bästa. Det är helt galet hur folks hjärnor drar iväg med dem. Det är som att det inte finns någon hejd på det hat som, tror jag, många gånger bottnar i en grym avundsjuka.”

Bianca Ingrosso fick stöd från mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso i ”Let's dance” 2016.
Bianca Ingrosso fick stöd från mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso i ”Let's dance” 2016.

”Knäcka henne psykiskt?”

Emilio Ingrosso påpekar att det är helt okej att inte tycka om en vara, men att det rimliga då är att reklamera den, inte att skicka dödshot till företagets grundare.

”Folk måste börja tänka lite själva innan de kastar iväg en massa kommentarer på nätet. Det sjukaste är att en stor mängd kommentarer kommer ifrån folk som inte ens köpt kalendern.”

Till sist ställer han sig frågande till vad syftet egentligen är med allt det hat som hans dotter får ta emot.

”Jag undrar om målet är att knäcka henne psykiskt? Skulle dessa människor må bättre då. Skulle det kännas skönt för dem om hon blev av med sin framgång?” skriver Emilio Ingrosso.

Publisert:

LÄS VIDARE