Mejla

Linn Elmervik

Det är ångest att se de yngre dejta – men de äldre briljerar

”Bonde söker fru”-deltagarna är i akut behov av hjälp

NÖJE

Att se de yngre bönderna speeddejta framkallar ångestrysningar.

Samtidigt briljerar de äldre i kärleksjakten.

Någon måste rädda de unga bönderna och brevskrivarna i ”Bonde söker fru”.

Speeddejtingavsnittet är en av säsongens höjdpunkter, men att se gänget under 30 svettas sig igenom dejterna kan få även den mest avslappnade att springa från tv:n skrikandes av skam. I stället verkar vi i år få sätta vårt hopp till lantbrukarna med lite mer livserfarenhet i bagaget.

Medan de yngre brevskrivarna levererade skämskudde-repliker som ”jag gillade din plupp på näsan” och ”det var mitt ex som tyckte att jag skulle söka” dansade den 54-årige hästbonden Mats Thomssons kvinnor in på Sundbyholms slott som om de aldrig gjort annat. De slängde flörtiga blickar, skrattade högt och hade dessutom skickat med en och annan lättklädd bild på sig själv.

Stirrade utan att säga ett vettigt ord

Mats själv strödde komplimanger omkring sig på löpande band. Stämningen var, milt uttryckt, god.

När brevskrivaren Karin Winarve, 45, klev in i rummet kulminerade känslorna. I fem minuter stirrade Mats på henne utan att säga ett vettigt ord. Sedan kom tårarna.

– Oj, vad du berör mig, utbrast han.

Hästbonden Mats Thomsson bryter ihop i tårar.

Efteråt konstaterade han att han lika gärna kunde lägga ner resten av dejtandet, allt var redan klart. Det utan att överhuvudtaget ha fört en konversation med kvinnan i fråga. Det var ett episkt tv-ögonblick.

Har kanske blivit Tinder-skadade

Trenden är tydlig: De yngre förmågorna i ”Bonde söker fru” är i akut behov av dejtinghjälp, samtidigt som de äldre släppt alla hämningar och gett sig hän. Medan de yngre velar verkar de äldre respektera varandras olikheter och ha lättare att lyckas i kärleksjakten.

Kanske är en förklaring att delar av den yngre generationen blivit Tinder-skadade. Vana att kunna välja bort och välja nytt i en app varje sekund har de inte ro att ta in personen som sitter framför dem och ge hen en chans. I stället sjabblar de bort möjligheten programmet innebär.

Då tackar man Gud för känslosamma hästbönder från Gotland.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Av: 

Linn Elmervik

Publisert:

LÄS VIDARE

Tv-bondens dejt blir tondöv

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru

TV4

Dejting