Mästarnas mästare

De kan vinna ”Mästarnas mästare” – här är årets finalister

Handbollsstjärnan fick lämna semifinalen efter nattduellen

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Finalisterna till årets ”Mästarnas mästare” har korats.

I kvällens avsnitt fick Linnea Torstenson lämna semifinalen efter en dramatisk nattduell.

– Det bästa var att träffa de andra atleterna, utan dem hade det varit lite tradigt emellanåt, säger handbollsstjärnan efter förlusten.

Linnea Torstenson.

Efter tre dramatiska utmaningar blev det till slut, Linnea Torstenson, 38, som fick lämna semifinalen i ”Mästarnas mästare”. André Myhrer, 38, Therese Alshammar, 43, Fredrik Lindström, 31, och Johanna Larsson, 32, är således klara för finalen.

Under kvällens avsnitt fick deltagarna tävla i hinderbana, murstocken och jubelidioten. Efter den första tävlingen låg Linnea Torstenson trea, trots att hon vid flera tillfällen ramlat till marken under momentet.

– Den mjölksyran man hade efter att ha dragit släden hade man inte räknat med när man skulle över hindrena. Där föll jag ordentligt, jag tror jag föll på varje hinder, säger hon i programmet.

I momentet murstocken skulle idrottsmännen gräva sig under en mur som stod placerad i sand. Handbollsstjärnan fastnade då under muren, medan de andra tävlanden hann förbi.

Linnéa Torstenson, Fredrik Lindström och Therese Alshammar i "Hinderbanan".
Linnéa Torstenson i "Jubelidioten".

Behöll sistaplatsen

– Det var ju tungt när Johanna gick förbi, och då gav jag upp. Då var det bara att ta poängen och kliva i mål. Då slog jag av, liksom bryt inga ben och gå över mållinjen, säger hon.

Förlusten i tävlingen knuffade ner Linnea Torstenson till sistaplats. I det tredje och sista tävlingsmomentet jubelidioten var hindrena tillbaka. Denna gång höll sig OS-stjärnan på benen men dessvärre höll inte farten. Hon hamnade på sistaplats och kvalade således direkt in till nattduellen.

– Det var ju på tiden, jag har ju bananskalat mig kvar här så det var min tur, säger hon.

Eftersom Fredrik Lindström vann tävlingen fick han bestämma vem som skulle möta henne i utslagsfajten. Det blev tillslut Johanna Larsson som fick möta Linnea Torstenson, eftersom hon låg näst sist efter utmaningarna.

Tennisproffset vann en dramatisk första runda där Linnea Torstenson slog i handen under kampen.

Fyrspannskusken Tomas Eriksson, simmaren Therese Alshammar, slalomåkaren André Myhrer, handbollsspelaren Linnea Torstenson och skidskytten Fredrik Lindström.

Dramatisk nattduell

– Det är lugnt men det gjorde lite ont, man kommer in med en sådan kraft, säger hon i programmet.

Johanna Larsson vann även den andra rundan av nattduellen och Linnea Torstenson tvingades därmed att lämna tävlingen.

– Det är klart att man hade velat vara i final men konkurrensen var stenhård. Jag har haft lite bananskalstur att inte behöva stå här någon mer gång. Jag har haft den jättebra och trevligt. Man har ju hört att det bästa var att träffa de andra atleterna och så har det verkligen varit. Utan dem hade det varit lite tradigt emellanåt.

När Aftonbladet pratar med Linnea Torstensson säger hon att hon inte hade en chans i nattduellen.

– Det var bara att ta av sig hatten. Man ser ju inte hur länge vi står där. Stavarna börjar liksom flyta ihop och man måste försöka att inte tänkta på något annat.

”Murstocken”.

”Min tur”

– Jag var ju nära final men jag hade ju haft en sådan tur. Jag hade varit nära att hamna i nattduellen flera gånger, jag var ju inte som Myhrer som alltid sopade banan. Det var min tur helt enkelt.

Mästarnas mästare” avgörs i nästa avsnitt där André Myhrer, Therese Alshammar, Fredrik Lindström och Johanna Larsson tävlar om den slutliga guldmedaljen.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Mästarnas mästares deltagarkris: ”Färre att ringa nu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Linnea Torstenson

Johanna Larsson

Therese Alshammar

André Myhrer

Fredrik Lindström (Skidskytte)