Elliot (tidigare Ellen) Page

Elliot Page öppnar upp om operationen i Oprah-intervju: ”Räddade mitt liv”

Av: 

Petter J Larsson

Elliot Page med Oprah Winfrey under ”The Oprah Conversation” på Apple TV.

Elliot Page med Oprah Winfrey under ”The Oprah Conversation” på Apple TV.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

NÖJE

Elliot Page, 34, ger sin första tv-intervju sedan han kom ut som transperson i fjol.

Han berättar för Oprah Winfrey om operationen som räddat hans liv – och om kollapsen i samband med en ”Inception”-premiär 2010.

– Det hände ofta, som en reaktion till en panikångestattack, säger Elliot Page.

I december kom ”Juno”-skådespelaren Elliot Page, 34, ut som transperson i ett öppet brev på Instagram. Nu ger han sin första tv-intervju sedan beskedet. I pratstunden med Oprah Winfrey, som släppts på streamingtjänsten Apple TV+, berättar Elliot Page om sin överkroppsoperation, som gett honom en ”frigörande upplevelse”.

– Den har inte bara förändrat mitt liv, jag tror faktiskt att den har räddat mitt liv och så är det för så många människor, säger Page i intervjun, enligt BBC.

– Transsjukvården är under attack just nu och det är redan en stor brist på åtkomst till den.

Kollapsade på premiär

När Oprah, 67, frågar vad som varit bäst med att ha opererat brösten bryter Elliot Page ihop i tårar.

– Det är de små sakerna, säger han.

– Det är att komma ut ur duschen och ha handduken runt midjan och du ser dig själv i spegeln och tänker ”där är jag”. Och jag har inte en stund där jag grips av panik.

Så var det ofta innan, berättar den Oscarsnominerade kanadensaren. Under en pr-turné för filmen ”Inception” 2010 fick han panikångest och kollapsade – av pressen han kände över att behöva klä sig i feminina kläder.

– Det var så mycket press och så många premiärer över hela världen och jag hade på mig klänningar och högklackat på nästan varenda event, berättar han i intervjun, enligt Insider.

Elliot Page på en av premiärerna för ”Inception”.

Foto: Sang Tan / TT NYHETSBYRÅN

”Tappade det”

En kväll erbjöd hans manager honom tre klänningar att ha på sig till en premiärvisning av den stjärnspäckade Christopher Nolan-filmen från 2010.

– Jag tappade det. Det var som i en filmscen. Den kvällen, efter premiären och efterfesten, kollapsade jag. Det var någonting som hände ofta i mitt liv, ofta som reaktion till en panikångestattack, säger han i intervjun, enligt Insider.

– I slutändan så är det givetvis varje upplevelse du haft sedan du var ett spädbarn, av folk som säger att ”du sitter inte som en kvinna, du går som en pojke”. Musiken du lyssnat på som tonåring, sättet du klär dig på. Varje liten del av vem du är analyseras och sätts i en box i ett väldigt svartvitt system. Det leder till detta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna bakom nakenprogrammen i tv

ÄMNEN I ARTIKELN

Elliot (tidigare Ellen) Page

Oprah Winfrey

Instagram

Apple TV+

Film & tv